Gratis tool om informatie te versleutelen

Met het gratis encryptieprogramma van Sophos kun je eenvoudig gevoelige informatie beveiligen en versturen via e-mail of bestandsoverdracht.

Met het gratis encryptieprogramma van Sophos kun je eenvoudig gevoelige informatie beveiligen en versturen via e-mail of bestandsoverdracht.

Het is altijd een risico om gevoelige informatie te versturen via e-mail of het internet. Encryptie is de oplossing: de informatie wordt dan versleuteld met een wachtwoord, zodat alleen de ontvanger ze kan lezen. Het wachtwoord moet je natuurlijk op een andere manier afspreken dan via e-mail, bijvoorbeeld mondeling of via de telefoon.Sophos Free Encryption is een gratis tool om informatie te versleutelen. Je kunt het zelfstandig gebruiken, maar het integreert ook met populaire e-mailprogramma’s. Sophos Free Encryption kan de informatie ook comprimeren, zodat ze minder plaats in beslag neemt. Het programma kan ook op de opdrachtregel van Windows worden gebruikt en dus worden geïntegreerd in scripts en batchopdrachten.Sophos Free Encryption heeft allerlei ingebouwde beveiligingsmechanisme. Typ je bijvoorbeeld een verkeerd wachtwoord als je een beveiligd archief wil openen dan last het programma een pauze in voor je opnieuw kunt proberen. De gebruikte encryptiestandaard is AES, dat overigens van oorsprong een Belgische uitvinding is (Rijndael-algoritme). Naar keuze kan een 128-bits of een 256-bits encryptiesleutel worden gebruikt.Sophos Free Encryption werkt onder alle Windows-versies vanaf XP. Het werkt ook op 64-bit versies van Windows. De integratie met e-mail verloopt via het MAPI-protocol. Programma’s zoals MS Outlook, MS Mail en Lotus Notes zijn daarmee compatibel.Van Sophos Free Encryption bestaat ook een commerciële versie onder de naam SafeGuard PrivateCrypto met 24×7 helpdesk-support en versies voor Symbian en Windows Mobile-gsm’s.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content