Groot zoomvermogen

Panasonic inroduceert een nieuw model in de Lumix FZ-reeks met zogenaamde bridge-camera’s, het segment tussen de compact- en de spiegelreflexcamera’s

Panasonic introduceert een nieuw model in de Lumix FZ-reeks met zogenaamde bridge-camera’s, het segment tussen de compact- en de spiegelreflexcamera’s.

De Panasonic Lumix DMC-FZ28 is een 10,1 megapixel digitale camera met een Leica DC Vario-Elmarit lens met F2.8-4.4 lichtsterkte en een 18x optische zoom (vergelijkbaar met 27-486 mm bij een 35 mm camera). Voor extra zoomkracht zorgt de functie Extra Optical Zoom die het zoomvermogen uitbreidt tot 32,1x, zij het wel met 3 megapixel opnames. De FZ28 heeft een 2,7-inch lcd-scherm met een resolutie van 230.000 pixels. De resolutie van de beeldzoeker werd verhoogd tot 201.600 pixels. De nieuwe Lumix camera werkt met de Venus Engine IV processor voor beeldverwerking. In de modus High Speed Burst Shooting kan de FZ28 tot dertien opeenvolgende opnames maken per seconde om snel bewegende onderwerpen vast te leggen. De camera heeft ook een High Sensitivity modus om foto’s te maken met een gevoeligheid tot ISO 6400 in omstandigheden met extreem weinig licht. Panasonic rustte de FZ28 ook uit met de iA-modus (intelligente automodus). De nieuwe AF Tracking-functie volgt automatisch het onderwerp eens de AF is ingesteld, zelfs wanneer het onderwerp in beweging is. De camera analyseert voortdurend de lichtinval en activeert automatisch de tegenlichtcorrectie wanneer de lichtbron zich achter het onderwerp bevindt. Panasonic verbeterde ook de nauwkeurigheid van de gezichtsdetectiefunctie. Ook de handmatige bedieningsmogelijkheden werden onder handen genomen. De positie van de bedieningselementen werd verbeterd waardoor het gebruik ervan eenvoudiger en intuïtiever wordt. De modus Advanced Scene integreert nu ook een Close-upmodus. Andere functies die de fotografische mogelijkheden nog verhogen zijn onder meer een sterkere flitser voor verlichting op grotere afstanden, een kleurtemperatuurweergave om de witbalans nauwkeuriger te kunnen afstellen, een kleurbracketingfunctie en de nieuwe automatische programma’s Pin Hole en Film Grain, die zorgen voor filmcamera-effecten. De Panasonic Lumix DMC-FZ28 is verkrijgbaar in zwart of zilver. De prijs werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content