Gsm voor gamefanaten

De N85 is een nieuwkomer in de N-serie gsm’s van Nokia en is geoptimaliseerd voor games.

De N85 is een nieuwkomer in de N-serie gsm’s van Nokia en is geoptimaliseerd voor games.

De draagbare telefoon heeft een sober, maar stijlvol uiterlijk. De voorzijde is uitgevoerd in glanzend zwart. We vinden onder het scherm een heel aantal bedieningsknoppen. Toch is dit een sliderphone. Leuk detail: je kan de telefoon niet alleen naar boven openschuiven, maar ook naar onder. Als je dat doet, komen de snelschuiftoetsen tevoorschijn. Met deze reeks toetsen kan je de multimediamogelijkheden van het toestel ten volle benutten. Je kan bijvoorbeeld een volgend nummer afspelen, de weergave stoppen, pauzeren, etc.

Games Deze telefoon is in de eerste plaats bedoeld voor gamers. De Nokia N85 heeft bij levering al vijftien proefversies van games uit het N-gage platform aan boord. Al de N-Gage games zijn ontwikkeld voor mobiele apparaten. Tussen de games zitten ook zeer bekende namen zoals: Fifa, The Sims 2 (Pets), Monopoly en vele anderen. Bij de Nokia N85 hoort één licentie voor de volledige activering van een game naar keuze. De games zijn grafisch zeer mooi en duidelijk. Daar zal het goede oled-scherm wel voor iets tussen zitten. Kleuren ogen levensecht op dit scherm. Hou er wel rekening mee dat het een gsm-toestel is en dat het scherm dus niet erg groot is (2,6 inch).

Draagbaar kantoor De Nokia N85 beschikt over een 5 megapixel camera met een Carl Zeiss Tessar-lens. De foto’s die we buiten namen, zijn voldoende scherp en tonen vrij veel detail. De kleuren daarentegen zijn een beetje flets en niet levensecht. Foto’s gemaakt binnenshuis vertonen te veel ruis en zijn niet scherp genoeg. De camera is dus van vrij goede kwaliteit, maar niet goed genoeg om een digitale camera te vervangen. De Nokia N85 heeft Adobe pdf LE 1.5 aan boord, zodat je pdf-bestanden moeiteloos kan lezen. Ook een omrekenaar en een zip manager mocht niet ontbreken. Met Quickoffice ben je in staat om Word-, Excel- en PowerPointbestanden te openen. De Nokia N85 is dus niet alleen geschikt voor gamers, maar ook voor zakenmensen.

Conclusie De Nokia N85 is een klein multimediawonder met een goed display. Tussen de beschikbare games zitten enkele grote namen en de graphics zijn verbluffend. De camera is vrij goed, maar het kan nog beter. Bovendien is het toestel ook geschikt voor zakelijk gebruik.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content