Handenvrij bellen in stijl

Dat een headset niet alleen functioneel moet zijn, maar ook een mooi ontwerp mag hebben, laat Jabra zien met de JX 20 Pura Titanium Edition.

Dat een headset niet alleen functioneel moet zijn, maar ook een mooi ontwerp mag hebben, laat Jabra zien met de JX 20 Pura Titanium Edition.

Het designerhuis van Jacob Jensen, die onder meer producten van Bang & Olufsen vormgaf, ontwierp niet alleen de headset voor Jabra, maar ook de verpakking en het laadstation. De headset heeft strakke lijnen met een opvallend contrast van materialen. De diepzwarte, hoogglans buitenkant is gemaakt van geborsteld titanium.

Bellen We testen de headset met een Nokia 6300 mobiele telefoon. Nadat we Bluetooth hebben ingeschakeld op het gsm-toestel, schakelen we de headset in door aan het oortje te draaien. Op de telefoon gaan we vervolgens zoeken naar de headset en die wordt onmiddellijk gevonden. De headset vraagt om de pincode. We geven de code “0000” in en kunnen direct beginnen werken met de headset. Een gesprek opnemen of beëindigen gebeurt via het knopje op de headset. Het volume hoger en lager zetten doen we via de knopjes boven op de headset. Bij het indrukken van knopjes hoor je ook telkens een piepje ter bevestiging. Tijdens de gesprekken die we voerden, merkten we dat de geluidskwaliteit van de Jabra JX 20 Pura Titanium Edition heel goed is.

Bereik Opladen gaat zeer simpel met het meegeleverde oplaadstation. Gewoon het station aansluiten op een stopcontact en simpelweg de headset in het station schuiven. Bovendien heeft het toestelletje een goed bereik. In het grootste deel van onze testruimte konden we werken zonder dat het geluid wegviel. Natuurlijk is deze headset gemaakt om in de buurt van je gsm-toestel te blijven, maar enkele meters ervandaan werkt ook prima.

Conclusie De Jabra de JX Pura Titanium Edition is een zeer stijlvolle en kwaliteitsvolle headset die prima functioneert. Een echte aanrader als je mobiele telefoon beschikt over Bluetooth. Zelfs voor het beluisteren van je favoriete muziek kan je dit toestelletje gebruiken (al moet je het dan wel stellen met monogeluid natuurlijk).

Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots

Partner Content