Handenvrij fotograferen met Autographer

De draagbare Autographer camera neemt automatisch foto’s dankzij ingebouwde sensoren zodat je handenvrij kan fotograferen.

De Autographer wordt door de Britse fabrikant OMG aangekondigd als ’s werelds eerste intelligente draagbare camera. Je kunt de Autographer “het verhaal van een dag” digitaal laten vastleggen zonder dat je de camera hoeft te bedienen. De camera hang je rond je hals of bevestig je met een clip.


De Autographer is uitgerust met een ultragroothoeklens met 136° zicht, een 5 megapixel sensor en 8 GB aan intern geheugen. Daarmee kan de camera tot 28.000 foto’s opslaan. Vijf ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat de camera automatisch foto’s maakt bij veranderingen van het licht, beweging, richting, kleur en temperatuur. Je kan daardoor fotograferen zonder dat je het toestel dient vast te houden en te kadreren.


Volgens OMG Life kan je afhankelijk van de instellingen tot 2.000 foto’s per dag maken. Een GPS-functie is ingebouwd om de exacte locatie van de Autographer te bepalen zodat je ook kunt zien waar de foto werd genomen. De beelden kunnen overgezet worden naar smartphones via een Bluetooth-verbinding. Ook kan je er stop-motionfilms en GIF’s mee maken. Momenteel wordt deze functie enkel in de app voor iOS smartphones ondersteund, maar Android zal volgen volgens de fabrikant. De Autographer weegt 58 gram en meet 37,4 (B) x 90 (L) x 22,93 (D) mm.


De OMG Life Autographer is vanaf 30 juli 20103 te koop voor 399 Britse pond (circa 460 euro) via de Autographer website (exclusief 10 euro verzendkosten voor België). Momenteel is de eerste batch al uitverkocht. Volgende levering wordt op 19 augustus verwacht.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content