Handzame pocketcamcorder filmt in HD

Met de Flip UltraHD pocketcamera kan je video-opnames maken in HD Ready resolutie.

Met de Flip UltraHD pocketcamera kan je video-opnames maken in HD Ready resolutie.

De Flip UltraHD is het nieuwste topmodel in het gamma mini-camera’s van Cisco-dochter Pure Digital Video. De pocketcamcorder biedt geen Full HD resolutie, maar wel HD Ready 720p (1280 x 720 pixels). Naast de lens met vaste focus (1,5 m tot oneindig) bevinden zich twee microfoons; geluidsopnames zijn in stereo. Deze pocketcamcorder bestaat in een witte en een zwarte uitvoering en kost 189 euro.

Bediening Op de achterkant van de camcorder is een redelijk helder lcd-scherm van 2 inch met een resolutie van 960 x 240 pixels geïntegreerd. Daaronder vinden we de rode opnameknop, met daarrond een vierwegknop om digitaal in te zoomen (maximaal tweemaal) en te verspringen tussen opnames. Tiptoetsen links en rechts dienen om gemaakte opnames te bekijken of te wissen. Het interne geheugen van 8 GB biedt plaats aan 2 uur opnames in de hoogste resolutie. De Flip UltraHD heft een verwisselbare NiMH-batterij, maar optioneel kan je ook twee standaard AA-batterijen gebruiken. De Flip UltraHD is dus beter bruikbaar op plaatsen waar niet direct een stopcontact voorhanden is.

Kwaliteit Via de FlipShare-sofware die meegeleverd wordt op het interne geheugen en die zowel op pc als Mac werkt, kun je je videoclips eenvoudig bekijken, organiseren en archiveren. De software biedt ook beperkte bewerkingsmogelijkheden, zoals het toevoegen van titels. De video-opnames zelf zijn sterk gecomprimeerd. Dat is vooral op een flatscreen-tv goed zichtbaar. Voor gebruik op bijvoorbeeld Youtube zijn de opnames echter voldoende van kwaliteit. Hoewel het apparaat stabiel in de hand ligt, trillen opnames redelijk sterk, iets wat ook weer op een groter scherm goed zichtbaar is. De digitale zoom gebruik je beter niet, want dan daalt de resolutie van de opnames zo sterk dat ze eigenlijk niet meer bruikbaar zijn.

Conclusie De Flip UltraHD moet het vooral hebben van zijn grote gebruiksvriendelijkheid. Hij is duurder en zwaarder dan concurrerende apparaten, maar biedt wel plaats aan standaard AA-batterijen, wat in sommige omstandigheden (bijvoorbeeld tijdens een lange reis naar het buitenland) een voordeel kan vormen.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content