HDD met iPod dock

Mediaspelers en Personal Video Recorders (PVR) worden steeds populairder. PVR is ook gekend als Digital Video Recorder (DVR). We bekijken een draadloze oplossing van Mvix.

Mediaspelers en Personal Video Recorders (PVR) worden steeds populairder. PVR is ook gekend als Digital Video Recorder (DVR). We bekijken een draadloze oplossing van Mvix.

Bij het ontwerp van de MvixPVR is men vertrokken van een harde schijf waaraan de fabrikant een massa multimediafeatures heeft gekoppeld. Het toestel kan meer dan opnemen alleen: je kunt er ook muziek, foto’s en films mee weergeven op een aangesloten tv of scherm. De installatie van de MvixPVR is vrij eenvoudig. De speler is namelijk direct uit verpakking gebruiksklaar. Een harde schijf van 500 GB is reeds in het toestel ingebouwd. Standaard is het toestel ingesteld voor gebruik met een breedbeeldtelevisie en een hdmi-kabel.

Netwerk De MvixPVR biedt netwerkfunctionaliteit en kan werken via een standaard ethernet-kabel of draadloos (802.11 b/g). Hij ondersteunt wep en wpa encryptie zodat je probleemloos kan verbinden met je beveiligde netwerk. Wij kiezen voor draadloos. Na een wireless scan vinden we al snel ons draadloos netwerk, geven onze WPA-sleutel in en verbinden. Via dhcp verkrijgen we een ip-adres en kunnen we aan de slag. Als je enkel content wil weergeven en niet opnemen, ben je nu klaar met de installatie.

Digitaal opnemen Wij kiezen er echter voor om de MvixPVR te verbinden met onze Digicorder van Telenet, zodat we ook kunnen opnemen. Daartoe gebruiken we een blokje dat scart omzet in composite-aansluitingen en waarop je via een schakelaar ‘output’ kan selecteren. Let op, dit stukje moet je apart aanschaffen. Vervolgens kunnen we de Mvix verbinden via composite. Vanaf nu kunnen we dus ook opnemen van onze Digicorder. Bij activering van de Timeshifting-functie moet het toestel eerst herstarten en dat is toch een beetje storend, lijkt ons. Na de herstart horen we ook meteen geluid van de tv, terwijl de speler nog op het startscherm staat. Een bug?

iPod Als we onze iPod nano op het dock plaatsen en op de blauwe iPod-knop op de afstandsbediening van de MvixPVR drukken kunnen we onze iPod bedienen via de afstandsbediening van de MvixPVR. Op ons televisietoestel wordt een speciale achtergrond weergegeven, zodat we zien dat de iPod geactiveerd is. Er is wel een vervelende bug in de MvixPVR geslopen. Wanneer we de iPod-weergave activeren, krijgen we (behalve de eerste keer) gewoon beeld en geluid van de televisie vermengd met het geluid van de iPod op de voorgrond. Als we de input-stekkers uittrekken, is het probleem verholpen. Erg vervelend!

Conclusie Dit is een multimediatoestel met veel potentieel. De meeste functies werken naar behoren, maar soms zijn er vreemde beperkingen of waarschuwingen. De iPod-functie ging tijdens onze test de mist in. De aantrekkelijke prijs en het feit dat de fabrikant werkt aan nieuwe firmware zijn dan weer positieve punten.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content