Hebbeding voor de echte road warrior

Je kunt de HTC Advantage X7510 met weinig vergelijken, al zijn er wel wat overeenkomsten met Nokia’s N810 Internet Tablet. In beide gevallen gaat het om compacte minicomputers of internettablets waarmee je onderweg kunt e-mailen, surfen, chatten, navigeren en zelfs Office-documenten bewerken.

Je kunt de HTC Advantage X7510 met weinig vergelijken, al zijn er wel wat overeenkomsten met Nokia’s N810 Internet Tablet. In beide gevallen gaat het om compacte minicomputers of internettablets waarmee je onderweg kunt e-mailen, surfen, chatten, navigeren en zelfs Office-documenten bewerken. Maar met de X7510 kun je bovendien ook nog telefoneren en sms’en.

De HTC Advantage X7510 draait onder Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional. Het is eigenlijk een kleine minicomputer waarmee je echter ook kunt gsm’en en sms’en. (Dit in tegenstelling tot de Nokia N810 Internet Tablet, waarin een gsm ontbreekt, maar die verder erg vergelijkbaar is, hoewel die onder een mobiele versie van Linux draait). Voordeel is dat Windows Mobile zeer goed samenwerkt met Windows XP en Vista en met de kantoorsoftware van Microsoft. Gegevens synchroniseren met bijvoorbeeld Outlook levert onder de HTC Advantage X7510 geen enkel probleem op. Ook push e-mail in combinatie met een Microsoft Exchange Server behoort standaard tot de mogelijkheden.

Uitrusting De Marvell PXA270 processor van de X7510 draait aan 624 MHz en wordt ondersteund door een W2284 grafische chip van ATI. Het apparaat heeft 256 MB ROM geheugen, 128 MB SDRAM werkgeheugen en 16 GB flashgeheugen. De X7510 heeft daarenboven nog een sleuf voor een miniSD-flashgeheugenkaartje. Je kunt er SD 2.0 (SDHC) kaartjes in kwijt met een maximale capaciteit van 32 GB. Die sleuf is ook compatibel met SDIO (Secure Digitale Input Output) kaartjes, zodat je er ook allerlei soorten miniatuur invoer- en uitvoerapparaten in kwijt kunt. Het grote 5-inch aanraakgevoelige kleurenscherm heeft een resolutie van 640 x 480 pixels. HTC eigen 3D TouchFLO-interface zorgt voor een eenvoudige bediening van Windows Mobile met intuïtieve vingerbewegingen. De HTC X7510 heeft gsm, gprs, edge, en hspda/wcdma aan boord en werkt zowel in Europa als de VS. De maximale uploadsnelheid bedraagt 384 kbps. Downloaden kan maximaal aan 1,8 Mbps. Ook WiFi (802/11b/g) en Bluetooth 2.0 zijn van de partij, naast USB 2.0 en een interne GPS-ontvanger.

Los toetsenbord De HTC Advantage X7510 leunt iets naar achteren wanneer hij magnetisch wordt vastgeklikt op het meegeleverde losse toetsenbord. Deze smartphone heeft net als de iPhone van Apple een interne sensor die de schermweergave automatisch aanpast aan de richting waarin je het apparaat vasthoudt. Vastgeklikt op het toetsenbordje staat het scherm dus automatisch in de lengterichting van het apparaat (landschap). Het toetsenbordje heeft evenwel een stugge aanslag en is bovendien te klein om er vlot met tien vingers op te typen. Je laat het volgens ons beter thuis; Windows Mobile 6.1 heeft ten slotte een redelijk bruikbaar schermtoetsenbord waarop je even snel (eerder even traag) kunt typen als op het magnetische toetsenbordje.

Conclusie De HTC Advantage X7510 is een juweeltje van miniaturisatie, maar het doelpubliek is eerder beperkt, ook al omwille van de erg hoge vraagprijs (zo maar eventjes 900 euro). Maar als je op zoek bent naar een compact alles-in-één apparaat waarmee je overal kunt communiceren, internetten en documenten bewerken is de X7510 misschien het overwegen waard als je heel veel onderweg bent en constant met het kantoor in verbinding moet blijven.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content