Hifi-versterker met moderne aansluitingen in retro-design

Marantz HD-AMP1 © Marantz

De Marantz HD-AMP1 is een stereoversterker met een klassiek hifi-uiterlijk, maar met moderne dac en aansluitmogelijkheden. De hifi-versterker levert tweemaal 70 rms watt via een speciaal schakelend versterkercircuit.

De nieuwe HD-AMP1 van hifi-specialist Marantz is een compacte 2 x 70 watt D-klasse stereoversterker (bij 4 ohm rms) met een klassiek uiterlijk, zoals zijpanelen in retro-houtlook, een voorzijde van massief aluminium (naar keuze in zwart, goud of zilver) en een dubbele bodemplaat.

De technici van Marantz verhielpen bepaalde beperkingen van D-klasse schakelende versterkers door een feedbacklus toe te voegen die direct na de LC-filtertrap komt en daardoor rekening houdt met de aangesloten luidsprekers. Die hebben zo slechts een geringe invloed op de prestaties. Deze en nog andere trucjes zorgen ervoor dat de HD-AMP1 goede hifi-prestaties in een compacte behuizing kan leveren.

Hoewel het een klassiek hifi-product is, heeft deze HD-AMP1 veel moderne aansluitingen, zodat je digitale muziek kunt streamen vanaf computers en ‘smart’-apparaten. Aanwezig zijn twee optische en één digitale coax-ingangen, een klassieke usb-poort aan de voorkant en een usb-dac Type-B poort achteraan die in asynchrone modus werkt en 384 kHz/32-bits audio ondersteunt, naast DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz en zelfs 11,2 MHz hogeresolutie-audio. De USB-ingang is bovendien extra geïsoleerd, zodat er geen hoogfrequente ruis van de aangesloten computer de versterker kan binnendringen.

Een Sabre ES90110KM2 D/A-converter zorgt voor de conversie van digitale naar analoge audio. De HD-AMP1 heeft verder nog twee analoge audio-ingangen en 2 x 2 originele Marantz SPKT-1 luidsprekeraansluitingen. De impedantie van de koptelefoonaansluiting op de voorkant is instelbaar.

De Marantz HD-AMP1 kost 1.199 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content