HIgh-end bridge camera van Panasonic

De nieuwe Panasonic Lumix DMC-FZ1000 is een bridge camera met 4K video-opnamecapaciteit. Het 20,1-megapixel toestel heeft een hooggevoelige mos-sensor van 2,54 cm (1 inch) en een Leica DC Vario-Elmarit lens met 16x optische zoom.

De nieuwe Lumix bridge camera van Panasonic is uitgerust met een 1-inch “High Sensitivity” MOS-sensor die vier keer groter is dan die van de meeste vergelijkbare compacte camera’s. Het grotere aantal pixels vangt meer licht op, zodat je met deze camera ook bij weinig omgevingslicht bijzonder goede foto’s kunt maken. Uiteraard levert de grotere sensor ook scherpere beelden met meer details op.


De Leica-lens met 16x optische zoom en lichtsterk F2.8-4.0 diafragma die standaard wordt meegeleverd, onderdrukt vervorming aan de groothoekkant en minimaliseert chromatische aberratie aan de telekant.


Panasonic verbeterde ook zijn Venus Engine voor beeldverwerking. De engine heeft verbeterde optische gevoeligheid, resolutie, kleurverloop en kleurweergave. Een nieuwe randomfilter filtert ongewenste ruis weg. Kleurtoon, verzadiging en lichtsterkte zijn verdeeld over 16 assen, zodat elke kleur in de opname subtiel kan worden aangepast en nauwkeurig kan worden geëvalueerd.


De Lumix DMC-FZ1000 stelt scherp in 0,09 seconden in de groothoekstand en 0,17 seconden in de telestand. De camera is in slechts 0,66 seconde gebruiksklaar. Ook heeft deze camera een snelle “burst”-stand.


Het aantal scherpstelpunten van de autofocus is verhoogd naar 49. Met “PinPointAF” kun je bovendien scherpstellen op een heel klein deel van de compositie. “Eye Detection AF” stelt automatisch scherp op een menselijk oog en begint met scherpstellen zodra de gebruiker in de LVF kijkt.


De Panasonic Lumix DMC-FZ1000 is de eerste digitale compactcamera die 4K video-opnames kan maken tot 25 frames per seconden (fps). Daarnaast kan men ook video opnemen in Full HD (tot zelfs 100 fps!) en VGA. Video kan worden bewaard in mp4 en avchd. Ook kan men zelf 8-megapixel foto’s uit 4K video-opnames knippen. De camera kan 30 minuten lang continu opnames maken in 4K. Een optische stabilisator met vijf assen garandeert stabiele beelden, zelfs zonder statief.


De Lumix DMC-FZ1000 heeft twee schermen: een aangepaste oled “live view finder” (lvf) en een 3-inch groot lcd-scherm met 920.000 pixels. Het beeld in de schermen is 100% gelijk aan het origineel.


Verder heeft deze nieuwe high-end bridge camera 22 verschillende creatieve filters. De camera is ook voorzien van wifi- en nfc-chips, zodat opnames direct kunnen worden gedeeld. Via gratis apps voor smartphone en tablet kunnen gebruikers ook op afstand opnames maken, zoomen, scherpstellen en diafragma of verlichting regelen.


De Panasonic Lumix DMC-FZ1000 heeft een adviesprijs van 850 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content