High-end model in Sony’s reeks spiegelloze camera’s

Sony breidt de NEX-reeks spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen uit met een 24 megapixel model.

Sony breidt de NEX-reeks spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen uit met een 24 megapixel model.


De NEX-7 is Sony’s nieuwe topmodel in de serie digitale camera’s die de functionaliteit van een spiegelreflexcamera bieden in een behuizing niet (veel) groter dan die van een compactcamera. De Sony NEX-7 heeft een behuizing in magnesiumlegering.


De hybride camera is uitgerust met een Exmor APS HD CMOS-sensor met een resolutie van 24,3 effectieve megapixels en Sony’s BIONZ-beeldverwerkingsprocessor. De afdrukvertraging zou volgens Sony nauwelijks 0,02 seconden bedragen en dat zou de NEX-7 de snelste digitale camera met verwisselbaar objectief op de markt maken. De snelle AF wordt nog verbeterd door het nieuwe Object Tracking dat de scherpstelling vergrendeld houdt op een geselecteerd doel, zelfs als het door het beeld beweegt. De gevoeligheid van de camera reikt van ISO 100 tot 16.000.


Sony gaf de NEX-7 ook een nieuwe bediening. De TRINAVI-bediening bestaat uit twee draaiknoppen bovenop de camera aangevuld met een bedieningswieltje. Met de navigatieknop doorloop je snel de diverse opnamemodi. De camera heeft ook een nieuwe elektronische zoeker. De XGA OLED Tru-Finder biedt een gedetailleerde en contrastrijke weergave van zowel foto’s als video’s en kan volgens Sony wedijveren met de professionele optische zoekers.


Naast de zoeker heeft de NEX-7 een Xtra Fine LCD-scherm van 7,5 cm (3-inch). Het scherm is kantelbaar tot 90° naar boven of 45° naar beneden. De NEX-7 kan ook AVCHD Full HD-films maken me stereogeluid en ondersteunt het nieuwe AVCHD Progressive formaat (versie 2.0). Je kan framesnelheden van 50p of 25p selecteren en net als bij gewone foto’s kan je met Object Tracking een onderwerp selecteren voor continue scherpstelling, ook als het onderwerp in beweging is. Manuele scherpstelling is nu ook mogelijk bij video-opnames.


In de Speed Priority modus legt de NEX-7 snel bewegende actiebeelden vast tegen een snelheid tot 10 beelden per seconde. De NEX-7 biedt ook Picture Effect-modi om artistieke effecten ‘in de camera’ te creëren. Je beschikt over 11 modi en 15 effecten. En verder is er ook nog een uitgebreid gamma andere artistieke beeldfuncties, zoals 3D Sweep Panorama.


De Sony NEX-7 meet 119,9 x 69,9 x 42,6 mm en weegt 350 gram. De camera is beschikbaar met de volgende prijzen:

Sony NEX-7B body (zwart): 1.200 euro

Sony NEX-7KB body (zwart) en 18-55mm lens: 1.350 euro


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content