Home cinemasystemen van Sony met automatische kalibratiefunctie

De nieuwe BRAVIA Home cinemasystemen maken gebruik van Sony’s Digital Cinema Auto Calibration voor optimale geluidskwaliteit.

De nieuwe BRAVIA Home cinemasystemen maken gebruik van Sony’s Digital Cinema Auto Calibration voor optimale geluidskwaliteit.

Sony brengt een nieuwe serie home cinemasystemen op de markt. Het BRAVIA DAV-DZ260 model heeft compacte satellietspeakers, terwijl de BRAVIA DAV-DZ560 en DZ660 grote standaard luidsprekers hebben. Optioneel kun je bij de twee laatste systemen trouwens het Sony S-AIR draadloos achterluidsprekersysteem (WATH-SA1) gebruiken. Alle drie de modellen kunnen overweg met dvd+/-/rw, cd’s, sacd’s, DivX en MP3/JPEG bestanden (WMA en AAC via USB). Er is een optische en coaxiale digitale ingang aanwezig. Verder beschikken ze over HDMI, Scart, een hoofdtelefoonaansluiting en een analoge ingang op het front-paneel voor draagbare audio-apparaten. Als je gebruik maakt van een Sony Home Theatre systeem en een BRAVIA televisie (via HDMI), kun je dankzij BRAVIA sync gebruikmaken van slechts één afstandsbediening. Door de 1080p upscaling kun je de meeste dvd’s kijken in hoge kwaliteit op de nieuwe HDMI tv’s. Sony gaat prat op zijn Sony Digital Cinema Auto Calibration (DCAC). Dit systeem gebruikt een microfoon om de positie van de luidsprekers en luisteraars in een kamer te meten. Vervolgens stelt het het systeem zo in dat je de best mogelijke geluidskwaliteit bekomt, aldus de fabrikant. Sony denkt ook aan de buren, door een Digital Enhancer in te bouwen in hun systemen. Je kunt de zogenaamde Night Mode gebruiken. Die mode zorgt ervoor dat de spraak helder blijft, maar het volume van bepaalde effecten verminderd wordt. Dankzij de Digital Media Port kan je onder andere draagbare spelers en mobiele telefoons aansluiten, ook de zo populaire iPods en iPhones. Er zijn hiervoor een hele boel optionele adapters verkrijgbaar. Ook Bluetooth en Wifi kun je op deze manier gebruiken. De meeste apparaten kunnen via deze aansluitingen ook herladen. De home cinemasystemen kunnen niet alleen muziek afspelen van USB-apparaten, maar ook opnemen zonder dat een computer nodig is.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content