HP lanceert een minidesktop met maxiprestaties

HP Pavilion mini © HP

De nieuwe Pavilion Mini Desktop van HP past in de palm van je hand, maar is krachtig genoeg om HD-video te streamen of Windows 8.1 apps te gebruiken.

De HP Pavilion Mini Desktop is 5,2 cm hoog, weegt 730 gram en past in de palm van je hand. Toch is deze sneeuwwitte minidesktop voorzien van een recente Intel Core processor van de 4de generatie met voldoende kracht om Windows 8.1 vlot te gebruiken. Het werkgeheugen van 4 GB kun je uitbreiden tot 8 GB door een so-dimm geheugenkaartje bij te steken. Maximaal kun je er 16 GB geheugen in kwijt, maar dan moet je het bestaande geheugenkaartje ook vervangen.

Opslag wordt verzorgd door een traditionele harde schijf van 1 TB met een omwentelsnelheid van 5400 tpm, maar er is ook één vrije M.2-sleuf waarin je bijvoorbeeld een M.2 ssd kunt pluggen.

Via de geïntegreerde DisplayPort- en HDMI-poorten kun je tv’s of schermen aansluiten in Quad HD resolutie. Je kunt twee schermen tegelijkertijd aansluiten. Inhoud kun je streamen via de ingebouwde WiFi Wireless-N (helaas geen Wireless-AC) en Bluetooth 4.0. Deze minidesktop heeft verder nog een Gigabit Ethernet-poort.

Externe hardware sluit je aan via een van de vier usb 3.0-poorten (twee vooraan en twee achteraan). Ook is er een 3-in-1 kaartlezer die sd, sdhc en sdxc geheugenkaartjes aanvaardt. De HP Pavilion Mini Desktop verbruikt maximaal 45 watt. De voeding is wel extern.

De HP Pavilion Mini Desktop is vanaf februari verkrijgbaar voor prijzen die starten aan 499 euro (met 4 GB geheugen en een Intel Core i3 processor), draadloos toetsenbord en draadloze muis inbegrepen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content