HTC maakt VR-bril modulair

HTC Vive Cosmos © HTC

HTC brengt met de Vive Cosmos een nieuw virtual reality (VR)-systeem op de markt. De VR-bril heeft een modulair ontwerp waardoor de functionaliteit van de headset kan worden uitgebreid met mods.

De Vive Cosmos van HTC is een virtual reality (VR)-systeem voor VR-ready pc-desktops en laptops en heeft geen basisstation nodig. Wel is een usb 3.0- en DisplayPort 1.2-aansluiting vereist.

De Vive Cosmos is uitgerust met twee lcd’s met een gecombineerde resolutie van 2880 x 1700 pixels en een verversingssnelheid van 90 Hz.

De VR-bril biedt een gezichtsveld van 110 graden en heeft een ingebouwde stereo koptelefoon.

Het vizier van de VR-bril kan je omhoog klappen om even snel terug te keren naar de echte wereld.

De Vive Cosmos is de eerste headset die het Vive Reality System gebruikt met een nieuwe ontwerpfilosofie waardoor de virtuele wereld meer aanvoelt als in een nieuwe wereld stappen, aldus de fabrikant.

Het nieuwe VR-systeem is ontworpen om met de tijd en met gebruikers mee te groeien. Met faceplaat mods kunnen functies worden toegevoegd of gewijzigd. De voorplaat van de Cosmos kan worden vervangen door een andere. Zo kondigt HTC de Vive Cosmos External Tracking Mod aan, een faceplate die de headset compatibel maakt met de externe Lighthouse trackers.

De Cosmos ondersteunt ook de apart verkrijgbare Vive Wireless Adapter om te bewegen in VR zonder een bedrade verbinding met de pc.

De HTC Vive Cosmos wordt op 3 oktober gelanceerd in Europa voor 799 euro. Bij voorbestelling krijg je een gratis jaarabonnement op Viveport Infinity met toegang tot VR-apps, games en video’s.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content