Huawei stelt twee nieuwe wearables voor

De nieuwe Watch Fit 3. © Huawei
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Hoewel Huawei in onze contreien amper nog smartphones verkoopt, gaan de wearables van de Chinese fabrikant – ook bij ons – als warme broodjes over de toonbank. Op een launch-event in Dubai voegde Huawei deze week twee nieuwe modellen aan het assortiment toe: de Watch Fit 3 en de Watch 4 Pro Space Edition.

De Watch Fit 3 mag qua design dan opvallend veel weg hebben van de Apple Watch, het prijskaartje is van een ander kaliber. Het klokje, dat vanaf 22 mei verkrijgbaar is, verwisselt voor 159,99 van eigenaar en is daarmee opvallend scherp geprijsd.

Digitale kroon

De wearable heeft een AMOLED-schermpje van 1,85-inch, heeft een ‘dikte’ van 9,9 mm en weegt slechts 26 gram. De kast bestaat uit een aluminiumlegering en is voorzien van een werkende digitale kroon, waarmee je al draaiend door de opties van het gadget navigeert. De Fit 3 is verkrijgbaar in diverse kleuropties, en uiteraard zijn er ook tal van (verwisselbare) bandjes beschikbaar.

Wat monitoring betreft beschikt het gadget over TruSleep 4.0-technologie (voor een meer nauwkeurige slaapscore) en TruSeen 5.5-gezondheidsindicatoren, met een 30 procent stabielere hartslagmonitoring en de mogelijkheid om de SpO2 (zuurstofsaturatie) in slechts 25 seconden controleren.

Ruimtevaartmaterialen

Huawei stelde deze week ook een speciale Space Edition van zijn Watch 4 Pro voor. Volgens de fabrikant is dit klokje deels vervaardigd uit ruimtevaartmaterialen, en is het design ‘geïnspireerd door de De Laval-nozzle die wordt gebruikt in raketten en ruimtevaartuigen’. Dit moet zich onder meer weerspiegelen in de keramische ring en interactieve Laval-wijzerplaat.

Het nieuwe uurwerk beschikt over TruSeen 5.5+ (voor een nóg nauwkeurigere gezondheidsmonitoring) en heeft een nieuwe functie waarmee meerdere basisgezondheidsindicatoren in slechts zestig seconden kunnen worden getest. De richtprijs van de Huawei Watch 4 Pro Space Edition is nog niet bekendgemaakt.

De Space Edition van de Watch 4 Pro. © Huawei
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content