Huawei stelt eerste smartwatch voor

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Huawei heeft op het Mobile World Congress zijn eerste smartwatch voorgesteld. Het slimme horloge draait op Android Wear, en kan naar hartenlust gepersonaliseerd worden.

Het eerste wat opvalt aan de Huawei Watch is zijn design. Meer dan de slimme horloges van de concurrentie lijkt de Huawei Watch op een klassiek rond uurwerk. Het hebbeding, dat pas rond juni in de markt gezet wordt, kan ook naar hartenlust gepersonaliseerd worden met niet minder dan 40 verschillende horloge-skins en tal van leren, plastieken, metalen tot zelfs gouden bandjes voor mannen én voor vrouwen.

Heel wat tech blogs spreken al over de mooiste Android-watch die we tot nu toe te zien kregen. Dat is niet onbelangrijk, want meer dan andere wearables worden horloges beschouwd als juwelen, en een juweel is persoonlijk: je moet het willen dragen. Ook Apple zal bij de lancering van zijn Apple Watch verschillende versies voorzien die gepersonaliseerd kunnen worden met tal van bandjes en skins.

Wat meer over de specs dan. Het horloge heeft een safieren en krasbestendig OLED-scherm met een doorsnede van 42 millimeter, in een metalen frame van 4,2 centimeter. De resolutie klokt af op 286 ppi, hoger dan de slimme horloges van de concurrentie. De watch draait op Android Wear, heeft een hartslagmonitor, een barometer en een ‘six axis’-accelerometer aan boord, en doet dus ook dienst als fitness band.

Het horloge stuurt alle data naar het health-platform van Huawei, maar desgewenst ook naar apps van derden zoals Jawbone of Google Fit.

Talkband B2

Huawei heeft zondag in Barcelona 3 nieuwe wearables voorgesteld, naast de Huawei Watch ook de opvolger van de vorig jaar gelanceerde smartband ‘Talkband B1’, en een bluetooth headset met een geheugen van 4 gigabyte waarop tot 1.000 liedjes op gestockeerd kunnen worden (de Talkband N1).

De nieuwe versie van Huawei’s smartband (de Talkband B2) koppelt een opgefrist design (metalen frame, leren bandjes, 20 procent dunner en minder breed) aan een ‘six axis’-accelerometer, een gyroscoop en een algoritme dat detecteert wat je aan het doen bent om tot accuratere data te kunnen komen. Ben je aan het wandelen, aan het fietsen of je tanden aan het poetsen? De B2 zou dat moeten kunnen detecteren.

Met de activitytracker kan je telefoontjes ontvangen, en dankzij de ‘smart audio routing’-functie kan je op een eenvoudige manier gesprekken doorschakelen naar je telefoon en omgekeerd.

De B2 zou tot vijf dagen meegaan, is compatibel met iOS én met Android, en wordt tegen eind april in de markt gezet voor een startprijs van 169 euro (199 euro voor een premium-versie met leren bandje en een gouden kleur).

Tot slot werd ook de Talkband N1 boven de doopvont gehouden, een bluetooth-headset met enkele opvallende extra’s. Naast de mogelijkheid om tot 1.000 liedjes te stockeren telt de N1 ook je stappen en houdt hij bij hoeveel calorieën je verbruikt. Stemnotificaties houden je up to date wat dat betreft.

De headset, die je als een ketting rond je nek kan hangen, wordt vanaf mei verkocht voor 119 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content