Huwelijk van telefoon en radio

Een internetradio die er uitziet als een telefoon én waarmee je ook kunt bellen: dat is de Thomson Symbio in een notendop.

Een internetradio die er uitziet als een telefoon én waarmee je ook kunt bellen: dat is de Thomson Symbio in een notendop.

Het toestel met een witgelakte iPod-achtige afwerking ziet er in de eerste plaats als een telefoon uit en dat is hij ook. Wanneer je de handset ‘van de haak’ haalt, kun je via VoIP en DECT draadloos bellen over internet. Ook sms’jes versturen is mogelijk, net als RSS-feeds raadplegen op het kleurenscherm. De betere geluidskwaliteit van gesprekken wordt door Thomson als ‘HD Sound’ omschreven.

Maar de Symbio dubbelt dus ook als een volwaardige internetradio. Wanneer je de ’telefoonhoorn’ neerlegt en kantelt, kun je via de twee speakers internetstations laten horen die via een verbinding met je adsl-router of boardband access Point binnengehaald worden. Wanneer iemand je terwijl telefonisch probeert te bereiken, wordt de muziek overigens netjes uitgeschakeld.

Vanaf februari zal de Symbio verkrijgbaar zijn in Frankrijk. Richtprijs: 149 euro. Voor een Belgische productlancering zijn er voorlopig geen plannen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content