Icarus e-reader met muziekspeler en WiFi

Icarus, de Nederlandse fabrikant van e-readers, kondigt een nieuw model aan dat een schermdiagonaal heeft van 8 inch en naast WiFi ook een muziekspeler biedt.

De naam Icarus8 geeft al aan dat het om een 8-inch e-reader gaat. Een schermdiagonaal van 8 inch of 20,32 cm komt ongeveer overeen met het formaat van een papieren boek in paperback-formaat. Het 8-inch e-paperscherm biedt een resolutie van 768 x 1024 pixels en 16 grijsschalen. De nieuwe Icarus e-reader positioneert zich tussen de Icaurs 6-inch modellen (essence, Pocket, Sense) en de 9,7-inch eXceL.


Tijdens het lezen kan je het scherm roteren, bladwijzers aanmaken en beheren, een inhoudsopgave raadplegen en tekst zoeken binnen een boek. De lettergrootte is aanpasbaar in zes stappen en de regelafstand en paginamarge in drie stappen. Je kan bij deze e-reader ook de paginaverversing instellen (per pagina of na een aantal pagina’s).


De Icarus8 beschikt ook over een muziekspeler en ondersteunt WiFi. Hij is uitgerust met een 1 GHz processor en het gebruikt Android als besturingssysteem. Het 4 GB interne geheugen kan je uitbreiden via microSD geheugenkaartjes tot 32 GB. De 2800mAh Lithium Ion batterij is goed voor tot maximaal 8000 paginaverversingen op een lading.


De Icarus8 meet 21,2 x 15,2 x 0,95 cm en weegt 300 gram. De e-reader heeft een adviesprijs van 139,95 euro en zal eind april beschikbaar zijn.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content