Inkjet-multifunctionals met slimme functies

Brother MFC DJ4420DW Office mfp © Brother

De zes nieuwe inkjet-multifunctionals van afdrukspecialist Brother bieden slimme functies zoals direct scannen naar of printen van populaire cloud-diensten.

Brothers nieuwe compacte inkjet-multifunctionals kunnen afdrukken tot formaat A3. Je kunt deze mfp’s verbinden met populaire cloud-diensten, zoals Google Drive, Microsoft OneDrive, Microsoft OneNote, Dropbox, Flickr, Facebook, Picasa, Evernote en Box. Je kunt er direct naar scannen vanaf het bedieningspaneel.

Dankzij de ondersteuning voor cloud-diensten zoals Apple AirPrint, Google Cloud Print en Brother’s iPrint&Scan (of Bluetooth en nfc bij sommige modellen) kun je ook direct printen vanaf een smartphone of tablet.

De DCP-J4120DW, MFC-J4420DW en MFC-J4620DW (met nfc) zijn bedoeld voor kleine kantoren tot negen gebruikers of voor thuisgebruik. Ze zijn geschikt voor A4-printen en occasioneel A3-printen.

De MFC-J5320DW, MFC-J5620DW en MFC-J5720DW zijn “Business Smart”-modellen voor kmo’s die dagelijks op A4 of A3 willen afdrukken. Deze drie professionele multifunctionals zijn compatibel met de Brother Solutions Interface, een api of “application programming interface” die vrij door onafhankelijke ontwikkelaars kan worden gebruikt. De MFC-J5620DW en MFC-J5720DW hebben voor het eerst ook een extra achterste papierlade voor tachtig A4- of vijf A3-bladen.

Tussen haakjes: de type-aanduiding DCP slaat bij Brother op een mfp met printer, copier en scanner. Bij de mfp’s met een MFC-typenummer zit nog een extra fax-functie.

De printsnelheden van deze Brother multifunctionals zijn vergelijkbaar: 20 ipm (“images per minute”) in kleur en 22 ipm in zwart en dubbelzijdig in A4. De mfp’s zijn extra energiezuinig. Zo verbruiken ze in standby slechts 0,04 watt.

Alle zes modellen komen met drie Brother apps die je vanaf het bedieningspaneel kunt gebruiken. Met de Brother Office Doc Creator kunnen gebruikers een document scannen dat wordt omgezet in een Microsoft Office-bestand. Afbeeldingen worden als beeld herkend en tekst wordt in een bewerkbaar formaat omgezet.

Met de Brother Outline Scan en Outline Copy app kunnen gebruikers enkel de inhoud die ze nodig hebben op het document met rood omcirkelen. De mfp zal enkel de aangeduide informatie scannen of kopiëren. Of gebruikers omcirkelen de inhoud die ze niet wensen te behouden in het rood en deze inhoud wordt dan verwijderd bij het scannen of kopiëren.

Ten slotte is er de Brother Note Scan app, waarmee je opvouwbaar notitiepapier kunt printen. De handgeschreven notities kunnen nadien gescand en bewaard worden. De app zal ze dan sorteren en opslaan als een jpeg-bestand. Ze kunnen dan later op elke mobiel toestel bekeken worden.

Prijzen en beschikbaarheid

De MFC-J4420DW kost 175 euro. Voor de MFC-J4620DW betaal je 205 euro. De DCP-J4120DW is later beschikbaar. De “Business Smart”-modellen voor 10-99 medewerkers kosten 219 euro (MFC-J5320DW ), 239 euro (MFC-J5620DW) en 279 euro (MFC-J5720DW).

Bron: www.diskidee.be

Partner Content