Instap-NAS met vier sleuven

Synology DiskStation DS418j NAS © Synology

Synology introduceert een instap-NAS voor thuisgebruikers met vier sleuven voor het back-uppen van persoonlijke gegevens en het streamen van multimediabestanden.

De Synology DS418j NAS wordt gevoed door een nieuwe Realtek 64-bit dual-core CPU en 1 GB DDR4 geheugen.

Volgens de fabrikant bedraagt de leessnelheid meer dan 112 MB/s en de schrijfsnelheid meer dan 87 MB/s bij een RAID 5-configuratie in een Windows-omgeving.

De nieuwe DiskStation NAS beschikt over vier sleuven geschikt voor 3,5″ SATA HDD’s, 2,5″ SATA HDD’s of 2,5″ SATA SSD’s. De maximale capaciteit bedraagt 40 TB (10 TB drive x 4).

Synology maakt het opslagbeheer eenvoudig met de Hybrid RAID (SHR)-technologie van de fabrikant. SHR is een geautomatiseerd RAID-beheersysteem waarmee gebruikers opslagvolumes kunnen maken en uitbreiden en RAID-types kunnen migreren zonder veel informatie over RAID te moeten krijgen.

De DS418j draait op het DiskStation Manager (DSM) besturingssysteem, dat een uitgebreid scala aan applicaties biedt, van back-up tot multimediagebruik thuis.

De DS418j is uitgerust met 2 USB 3.0-poorten en 1 Gigabit LAN-poort. Het toestel meet 184 mm x 168 mm x 230 mm.

De NAS verbruikt 21,22 watt bij volledige operatie en 8,87 watt bij HDD-slaapstand.

De Synology DiskStation DS418j is al verkrijgbaar. De adviesprijs werd niet meegedeeld, maar op het internet vonden we prijzen rond 320 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content