Instapmodel in Xperia-reeks smartphones van Sony

De Sony Xperia E is een nieuw instapmodel en werkt met de recentste versie van het Android besturingssysteem, Jelly Bean.

De Sony Xperia E is een nieuw instapmodel en werkt met de recentste versie van het Android besturingssysteem, Jelly Bean.


De nieuwe Xperia smartphone van Sony is een compact en scherp geprijsd toestel. De fabrikant stipt de HD Voice-functionaliteit aan die samen met ruisonderdrukking “kristalheldere” telefoongesprekken mogelijk maakt.


De Xperia E is uitgerust met een 1 GHz Snapdragon processor en 512 MB RAM. De smartphone heeft een ingebouwd geheugen van 4 GB (met 2,2 GB voor opslag) dat je kan uitbreiden met microSD geheugenkaartjes tot 32 GB. De Xperia E is uitgerust met een 3,5-inch multi-touch scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels.


De 1500 mAh batterij profiteert van een speciale uitgebreide stand-bymodus die de standby-tijd tot vier keer zou verlengen. Wanneer het scherm enkele minuten in slaapmodus staat, worden WiFi en dataverkeer uitgeschakeld, terwijl de meeste apps op inactief gezet worden om de batterij te sparen. Je kan dan wel nog telefoneren en tekstberichten versturen. Door gewoon het scherm aan te raken werken alle functies weer normaal.


De Xperia E is uitgerust met een 3,2 megapixel camera. De smartphone biedt ook Sony’s “Walkman” muziekervaring en is uitgerust met de xLOUD geluidstechnologie. De Xperia E werkt met Android 4.1 (Jelly Bean). Het toestel meet 113.5 x 61.8 x 11 mm en weegt 116 gram. De Sony Xperia E is leverbaar vanaf het eerste kwartaal 2013 in zwart, wit en roze. Hoewel Sony in het persbericht spreekt van een “scherp geprijsde smartphone”, deelde het de adviesprijs niet mee. Op het internet vonden we een prijs van 149 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content