Interessant geprijsde zakelijke gigabit firewallen

Netgear voegt een nieuw topmodel toe aan zijn professionele ProSafe VPN Firewall-serie dat minder dan 400 euro kost.

Netgear voegt een nieuw topmodel toe aan zijn professionele ProSafe VPN Firewall-serie dat minder dan 400 euro kost.

Ondanks zijn bescheiden prijskaartje biedt de Netgear SRX5308 firewall toch gigabit-snelheden, wat belangrijk is voor bedrijven die veelvuldig gebruik maken van virtualisatie en van cloud computingdiensten. Volgens Netgear is er momenteel geen andere professionele firewall op de markt die voor minder dan 400 euro gigabit-snelheden levert.

De ProSafe Quad WAN Gigabit SSL VPN Firewall (SRX5308) heeft vier gigabit WAN-poorten. Het is dus mogelijk het netwerkverkeer te verdelen over vier poorten voor een betere prestatie (“session based load balancing”). Ook kunnen twee poorten gecombineerd worden en kan er ook een uitvalbescherming worden gebruikt, waarbij het netwerkverkeer van een kapotte poort automatisch wordt overgezet op een nog functionerende poort.

Gecentraliseerde datatunnels via VPN kunnen worden opgezet met behulp van IP Security (IPsec) of Secure Socket Layers (SSL) beveiliging. De SRX5308 firewall ondersteunt simultaan tot 125 IPsec VPN en 50 SSL VPN tunnels. Deze firewall is verder uitgerust met denial-of-service (DoS) aanvalbescherming, Stateful Packet Inspection (SPI) om hackers buiten de deur te houden, URL zoekwoord filtering, SYSLOG support, een te configureren hardware DMZ-poort, e-mailrapportage, logboeken en real-time waarschuwingen. Deze firewall wordt volledig via het web beheerd.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content