Klaar voor 3D beelden

De Acer S5200 is een videoprojector die 3D beelden kan tonen van een pc met aangepaste grafische kaart of van een stereoscopische speler.

De Acer S5200 is een videoprojector die 3D beelden kan tonen van een pc met aangepaste grafische kaart of van een stereoscopische speler.

Acer kondigt een DLP 3D Ready videoprojector aan. Om een 2D-beeld als 3D-beeld te interpreteren moet het menselijk brein worden bedrogen: elk oog moet een iets ander beeld zien dat de visuele cortex – het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de visuele waarneming – interpreteert als één beeld. De Digital Light Processing of DLP-technologie is voldoende snel om op hetzelfde moment twee beelden op het scherm te projecteren. Met een 3D-bril is het mogelijk de twee beelden te combineren en zo een 3D-effect te creëren. De S5200 kan door de Ultra-Short Throw mogelijkheid beelden met een afstand van 1 meter tot het scherm nog scherp weergeven met een diagonaal tot 205 cm (81-inch). De 3D Ready projector ondersteunt ook het Crestron Network System waarmee het mogelijk is om de beamer volledig te beheren via LAN. De Acer projector is uitgerust met een HDMI-aansluiting. De S5200 heeft een native XGA (1.024 x 768) resolutie, een helderheid van 3000 ANSI lumens en een 2500:1 contrastratio. Dankzij de 40° verticale Keystone Correctie krijgt het publiek altijd een rechthoekig beeld te zien, om het even waar de projector wordt geplaatst. De S5200 heeft een Blackboard mode die het mogelijk maakt om te projectoren zonder scherm op gekleurde oppervlakken. Het geluidsniveau bedraagt 33 dBA in Standard mode en 28 dBA in ECO mode. De Acer EcoProjection functie zorgt ervoor dat het stroomverbruik bij stand-by tot 80% wordt verminderd, aldus de fabrikant. De projector schakelt ook automatisch naar de ECO mode na vijf minuten als er geen signaal is en kan zich ook automatisch uitschakelen als hij na een bepaalde tijd geen signaal meer ontvangt. Met de Acer EcoProjection suite kan je configureren hoe de projector stroom dient te besparen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content