Klein mediaspelertje met flashgeheugen

De iriver E100 Black is een multimediaspelertje dat in je broekzak past, maar dat toch overweg kan met audio, video, foto’s en zelfs meer.

De iriver E100 Black is een multimediaspelertje dat in je broekzak past, maar dat toch overweg kan met audio, video, foto’s en zelfs meer.

Digimania bezorgde ons een exemplaar van de nieuwe iriver E100 Black. Deze mediaspeler van iriver is in de eerste plaats bedoeld om audio mee af te spelen. Daarnaast kan je er ook video’s en foto’s mee bekijken, teksten lezen of gewoon radio luisteren. Ook opnemen is mogelijk via de microfoon, van de radio of via de line-in.

Formaten De iriver E100 Black is een toestel met (uitbreidbaar) flashgeheugen en dus niet bedoeld om zeer grote bestanden op te bewaren. De speler ondersteunt verschillende audioformaten; mp3, wma, ogg, asf, flac. Videoformaten worden slechts beperkt ondersteund: mpeg 4 sp, wmv9 sp, xvid sp (maximum 30 beelden per seconde). Voor foto’s ondersteunt het toestel de algemeen geldende formaten: jpeg, bmp, gif, png. Enkel txt-bestanden worden gezien als tekstbestand. Er is dus ondersteuning voor heel wat formaten. Het scherm is een 2,4-inch Quarter of Vga (qvga). Het kan 260.000 kleuren aan. Het scherm is bruikbaar voor één persoon, maar toch valt de kwaliteit wat tegen. Zelfs de meegeleverde demo-bestanden zijn niet supermooi als ze worden weergegeven. Bij snelle bewegende beelden zie je duidelijk blokjesvorming.

Software Bij de iriver zit een behoorlijk pakket software. Windows Media player 11 en Acrobat Reader zijn meegeleverd, maar dat is gratis en dus niets bijzonders. Wel bijzonder zijn de iriver plus 3, de Firmware Updater en de Movie Converter. Met de iriver plus 3 software kan je heel de iriver E100 beheren. De software is zeer intuïtief en je kan er bijna onmiddellijk mee werken. Ze is trouwens niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook zeer mooi en modern. De Firmware Updater heeft alleen als doel om de nieuwste firmware te installeren op de speler. Bij ons was versie 1.05 geïnstalleerd en dat bleek na controle de nieuwste te zijn. De Movie Converter is een conversiepakket waarmee je het ene videoformaat kan omzetten in het andere.

Conclusie De iriver E100 Black is van goede kwaliteit en speelt de meeste formaten af. De geïntegreerde radio en luidsprekers zijn interessante mogelijkheden die je niet vaak aantreft op andere spelertjes van dit formaat. Met zijn prijs van 99 euro is hij redelijk goedkoop en bovendien gebruiksvriendelijker dan pakweg de iPod waarbij je verplicht bent software van de producent te gebruiken.

Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content