Kleine, gebruiksvriendelijke wegwijzer

TomTom lanceerde met de One IQ Routes Edition Europe een compact gps-toestel dat bedoeld is voor gelegenheidsbestuurders die geen boodschap hebben aan allerlei multimediasnufjes. Wij lieten ons de weg wijzen.

TomTom lanceerde met de One IQ Routes Edition Europe een compact gps-toestel dat bedoeld is voor gelegenheidsbestuurders die geen boodschap hebben aan allerlei multimediasnufjes. Wij lieten ons de weg wijzen.

De TomTom One IQ is uitgevoerd in zwart met een opvallende zilverkleurige lijn op de voorzijde, rondom het 3,5-inch scherm. Het scherm is niet groot, maar wel van goede kwaliteit. Je hebt geen last van lichtreflecties op het scherm. Op de bovenzijde treffen we slechts één knop: de aan/uit-knop. De onderzijde biedt plaats voor de mini-usb-aansluiting. Die aansluiting zit vrij diep verzonken in het toestel. Aan de achterzijde zien we de EasyPort-houder met de luidspreker.

IQ Routes De intelligente routebepaling ‘IQ Routes’ verwerkt de rijervaringen van miljoenen TomTom gebruikers in je kaarten. De gekozen route wordt berekend aan de hand van werkelijk gereden rijsnelheden op de wegen en daardoor zou je volgens TomTom in 35% van de gevallen de meest efficiënte route kunnen volgen.

Bediening De menutaal kan je Nederlandstalig instellen en de menu’s zelf zijn heel intuïtief. Het toestel laat zich dan ook zeer vlot bedienen via het 3,5-inch aanraakscherm. Het virtuele klavier kan je naar wens instellen op ABCD, Qwerty of Azerty. Bovendien kan je het toestel instellen voor zowel links- als rechtshandige mensen. Erg handig vonden we het ‘Help mij! menu’. In dat menu kan je onder andere zien waar je je momenteel bevindt en telefoonnummers van de hulpdiensten opvragen. Het relatief kleine scherm kan alle nodige gegevens bevatten tijdens de navigatie en de kaartweergave kan je naar wens aanpassen (2D/3D, kleuren en autoweergave).

Conclusie De TomTom One IQ is een eenvoudig, maar degelijk toestel dat doet waar het voor gemaakt is: je de weg wijzen. De bediening is zeer gebruiksvriendelijk. Je kan het toestel eenvoudig updaten via de TomTom Home software en bovendien is het toestel zeer betaalbaar.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content