Kloeke e-booklezer met WiFi

De Asus Eee Reader DR900 is volgens de fabrikant de eerste 9-inch e-booklezer met aanraakscherm op de markt.

De Asus Eee Reader DR900 is volgens de fabrikant de eerste 9-inch e-booklezer met aanraakscherm op de markt.


De DR900 heeft een SiPix elektroforetisch scherm dat licht reflecteert zoals papier en daarmee gedrukte pagina’s nabootst. Het scherm verbruikt alleen stroom om het beeld te wijzigen, en niet om het vast te houden.


De Asus Eee Reader DR900 is minder dan 10 mm dik (221 x 191 x 9,7 mm) en weegt 440 gram. De e-booklezer heeft 2 GB intern geheugen en ook een SD-geheugenkaartsleuf. De opgeladen batterij is goed voor twee weken lezen of circa 20 boeken. Je kan aantekeningen maken met een virtueel toetsenbord en ook handgeschreven notities of zelfs tekeningen toevoegen aan het leesmateriaal. De tekst-naar-spraakfunctie ondersteunt 23 talen, waaronder Nederlands, en zet e-boeken direct om in audioboeken.


Om boeken te kopen gebruikt de DR900 een draadloze verbinding (802.11b/g ) en de WebKit-gebaseerde browser. Als optie kan je de Eee Reader ook uitrusten met 3G, zodat je overal een internetverbinding kan maken. De Asus Eee Reader DR900 heeft een adviesprijs van 299 euro en is beschikbaar vanaf eind januari 2011.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content