Krachtige NAS in desktopformaat

Iomega introduceert een NAS (Network Attached Storage) met vier drives die gebruik maakt van de opslagtechnologieën van EMC.

Iomega introduceert een NAS (Network Attached Storage) met vier drives die gebruik maakt van de opslagtechnologieën van EMC.

De StorCenter ix4-200d is operationeel in slechts vier muisklikken. De NAS biedt tot 8 TB aan netwerkopslagcapaciteit. De vier drives in de ix4 zijn SATA II harde schijven en zijn vervangbaar door de gebruiker. De NAS kan geconfigureerd worden met verschillende niveaus van RAID-ondersteuning.De Iomega NAS ondersteunt apparaat-naar-apparaat replicatie (D2D), zodat kopiëren of back-uppen van bestanden naar en van de ix4-200d naar elk ander NAS-toestel mogelijk is zonder de nood aan een client computer. Ook is de ix4-200d VMware Ready gecertificeerd. Door de iSCSI ondersteuning biedt de NAS block-level toegang voor een zo efficiënt mogelijk opslaggebruik. Via Remote Access kan de NAS worden beheerd en aangesproken vanop afstand overal in de wereld. De ix4-200d ondersteunt verscheidene netwerkprotocollen. Door de Time Machine ondersteuning kunnen gebruikers van Mac-computers op OS X (10.5 of hoger) gemakkelijk back-uppen.De NAS is ook inzetbaar voor videobewaking. Ze ondersteunt tot vijf Axis-netwerkcamera’s voor realtime monitoring en video-opname rechtstreeks op de ix4-200d. De ix4-200d biedt ook intelligente print-sharing voor maximum drie USB-printers die rechtstreeks verbonden worden met het toestel. De NAS is compatibel met UPnP en DLNA gecertificeerde mediaspelers en streamt foto’s, audiobestanden en video’s niet enkel naar laptops en computers, maar ook naar verschillende mediatoestellen, zoals spelconsoles, iTunes-spelers of digitale fotokaders in een netwerk.De Iomega StorCenter ix4-200d 2 TB is verkrijgbaar voor 599 euro, het 4 TB-model voor 899 euro en het 8 TB-model voor 1.499 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content