Lage prijs verbruiksartikelen

Als derde toestel in onze test van netwerkkleurenlasers komt de Kyocera Mita FS-C5300N aan bod.

Als derde toestel in onze test van netwerkkleurenlasers komt de Kyocera Mita FS-C5300N aan bod.

De kleurenlaser die Kyocera Mita inzond voor onze test is een vrij hoog en diep toestel dat er qua afmetingen vrij imposant uitziet, maar qua uiterlijk is het een tikje saai. Kyocera Mita koos voor beige met antracietaccenten voor de FS-C5300N. Schuin bovenaan en vooraan is er een grijze strook met een tweeregelig vrij groot verlicht lcd-scherm en rechts daarvan enkele navigatie- en bedieningstoetsen. Een beetje raar is dat er zowel een OK- als een grote groene ‘Go’-knop is. Een van de twee is ons inziens overbodig.

Webinterface De webinterface van de printer ziet er erg aantrekkelijk uit. Kyocera Mita koos voor titel- en menubalken in grijs, donkergrijs en zwart met heel lichte rode accenten. Qua configureerbaarheid hebben we niets te klagen: zowat alles kun je met deze webinterface instellen.

Prestaties Kyocera Mita geeft voor deze FC5300DN een prestatie op van 26 pagina’s per minuut (ppm); wij maten tijdens onze snelheidtest een gemiddelde van 15,2 ppm. Dat is in verhouding tot de opgegeven snelheid aan de matige kant. Mediocre is ook het woord voor de kwaliteitstest, die zich alleen positief deed onderscheiden door het kleurenonderdeel. Waar Kyocera Mita wel in uitblinkt, is de lage prijs van de verbruiksartikelen.

Conclusie Kyocera Mita scoort in onze testen vaak met een lage paginakostprijs. Dit jaar zijn ze nog steeds goedkoop met slechts 6,4 eurocent (excl. BTW) per pagina – overigens vergelijkbaar met Lexmark -, maar toch iets duurder dan de allergoedkoopste, namelijk Canon met 4,8 eurocent per pagina.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content