LCD-tv’s met groter kleurbereik

Sharp introduceert de Quattron-technologie in het nieuwe gamma Aquos LCD-tv’s waardoor het aantal kleuren wordt verhoogd.

Sharp introduceert de Quattron-technologie in het nieuwe gamma Aquos LCD-tv’s waardoor het aantal kleuren wordt verhoogd.

Sharp brengt drie series Aquos televisies met verschillende specificaties en schermafmetingen op de markt. De Aquos LE820-, LE810- en LE320-serie zijn samen goed voor acht nieuwe toestellen. De nieuwe Aquos lijn LCD-tv’s hebben een zeer plat design door het gebruik van Sharp’s Super Edge LED-technologie voor LED-achtergrondverlichting.

Bij de LE810- en LE820-serie past Sharp haar eigen Quattron-technologie toe. De traditionele RGB-pixels hebben er een gele subpixel bij gekregen (rood, groen, blauw plus geel). De Aquos LE320-serie maakt gebruik van de standaard RGB-pixelsysteem met drie kleuren. De nieuwe Quattro-technologie zorgt voor een groter kleurenbereik, aldus Sharp en verhoogt het aantal kleuren van 1 miljoen naar 1 miljard kleuren. Dit zou met name zichtbaar zijn bij de kleuren blauw, groen, geel en goud, die stralender en natuurlijker worden weergegeven.

De drie Aquos LED-series worden bediend via een touchpanel. De modellen in de Aquos LE820E-serie beschikken over een digitale tuner die geschikt is voor DVB-T /-C en bovendien hebben alle nieuwe Aquos LED series een CI+ (Common Interface Plus) module. De LE320-serie is beschikbaar in verschillende kleurvarianten.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content