Led-projector met kwikvrije lichtbron

Casio EcoLite XJ-V2 © Casio

Casio introduceert een laser-ledbeamer die een helderheid biedt van 3000 lumen, zodat je ook in een heldere omgeving kunt projecteren. De “solid state illumination”-lichtbron is kwikvrij en verbruikt weinig energie

De nieuwe Casio XJ-V2 dlp-projector is in vergelijking met de eerder dit jaar geïntroduceerde EcoLite XJ-V1 bijna tien procent lichtsterker. Dankzij de helderheid van 3000 lumen kun je deze energiezuinige en kwikvrije beamer nu ook in lichte ruimtes gebruiken, zoals een lokaal waar de zon binnen schijnt.

De voordelen van de ssi-lichtbron in de XJ-V2 blijven dezelfde, namelijk een lange levensduur (maximaal 20.000 uur), geen gebruik van vervuilend kwik en een elektriciteitsverbruik van ongeveer de helft van dat van een kwikhoudende lampprojector.

De Casio XJ-V2 is eenvoudig te installeren aan een bestaand ophangsysteem. Het optische blok van deze beamer is extra beschermd tegen stof, waardoor het projectiebeeld altijd even helder blijft. De projector bereikt een optimale helderheid in slechts vijf seconden vanaf het moment dat de stroomknop is ingedrukt.

De XJ-V2 kan maximaal Full HD 1080p beelden projecteren en dit op schermen tussen 30 en 300 inch. De ingebouwde resolutie van de dlp-chip is 1024 x 768 pixels. Bij een 60-inch scherm moet de projector tussen 1,79 en 1,99 meter worden opgesteld. Bij een 100-inch scherm is dit tussen 3,07 en 3,41 meter.

De Casio EcoLite XJ-V2 led-projector kost 650 euro excl. btw.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content