Lenovo lanceert Android tablet met Intel-processor

Lenovo Tab S8 © Lenovo

Lenovo kondigt zijn eerste 8-inch Android ‘KitKat’-tablet met een Intel-processor aan. De Tab S8 is dun en licht en heeft een Full HD-scherm dat bijna tot aan de rand van het apparaat doorloopt.

Bij Android-tablets zie je zelden Intel-processoren, maar de nieuwe Lenovo Tab S8 heeft een quad-core Intel Atom Z3745 SoC (“system on a socket”) met een gewone kloksnelheid van 1,3 GHz en een maximale kloksnelheid van 1,86 GHz, naast een geïntegreerde Intel HD Graphics met een maximale kloksnelheid tot 778 MHz.

Die begin dit jaar geïntroduceerde Intel SoC treffen we bijvoorbeeld ook aan in de erg goedkope Asus MeMO Pad 7 die vlak voor de grote vakantie op de markt kwam. De Lenovo Tab S8 is iets duurder (start aan 199 euro), maar heeft een beter ips-scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels en komt met 2 GB ram en 16 GB opslagruimte. Er bestaat een 4G-model van deze tablet, maar dit zou niet bij ons op de markt komen; wij moeten het stellen met het WiFi/Bluetooth 4.0-model. Er zit in deze tablet overigens wel een gps-chip.

Op de achterkant zit een f2,2 8 megapixel camera die erg lichtgevoelig is. Vooraan is er een 1,6 megapixel chat-camera. De microusb-poort voldoet aan de snellere usb 3.0-specificaties zodat je sneller gegevens kunt uitwisselen met andere apparatuur.

Deze tablet heeft stereo-luidsprekers op de voorkant met Dolby Home Theater geluid. De accu houdt tot zeven uur uit tijdens het gebruik en tot 400 uur in stand-by.

De Tab S8 is 7,8 mm dik (niet veel dikker dan een standaard-pen) en weegt 299 gram. Deze Android 4.4 minitablet komt in oktober bij ons op de markt en kost 199 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content