LG onthult nieuw topmodel Android smartphone

De Optimus G Pro is LG’s nieuwe vlaggenschip onder de Android smartphones met een quad-core processor, een 5,5-inch scherm en een 13 megapixel camera.

De LG Optimus G Pro (E980) draait op een 1,7 GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 600 processor met 2 GB DDR RAM en gebruikt Android 4.1.2 Jelly Bean als besturingssysteem.


De nieuwe Optimus van LG heeft een 5,5-inch (13,97 cm) Full HD IPS touchscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De smartphone heeft een QSlide functie waarmee je een binnenkomend bericht in een semi-transparant scherm kan openen, terwijl je ondertussen een video verder bekijkt of een spelletje blijft spelen.


De LG Optimus G Pro is ook uitgerust met een Home Button LED-lampje dat met verschillende kleuren aangeeft dat je een bericht hebt ontvangen, een oproep gemist of dat je batterij leeg is.


De Optimus G Pro is uitgerust met een 13 megapixel camera die ook video kan opnemen in Full HD. Met de camera kan je ook 360° panoramafoto’s vastleggen. Op de voorzijde is een 2,1 megapixel camera geïntegreerd. Beide camera’s kunnen tegelijkertijd foto’s maken en video opnemen.


De smartphone ondersteunt Smart Video. Tijdens het bekijken van een video kun je in- en uitzoomen. Daarnaast pauzeert de video automatisch door middel van oogherkenning wanneer je wegkijkt. Wanneer je terug naar je scherm kijkt, wordt de video hervat.


De LG Optimus G Pro ondersteunt 4G, WiFi 802.11a/b/g/n, Wifi Direct, Bluetooth 4.0, S-GPS, NFC en MHL. De smartphone is uitgerust met een intern geheugen van 32 GB en heeft een microSD geheugenkaartsleuf die kaartjes tot 64 GB ondersteunt.


De smartphone heeft ook een infraroodsensor en met de QRemote app kan je de Optimus G Pro gebruiken als afstandsbediening voor home entertainment-apparaten.


De Optimus G Pro is uitgerust met een 3.140mAh batterij die vervangbaar is en die draadloos kan opladen. De smartphone meet 150,2 x 76,1 x 9,4 mm en weegt 174 gram.


De LG Optimus G Pro Android smartphone heeft een adviesprijs van 599 euro en is vanaf augustus 2013 beschikbaar in wit en zwart.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content