Libratone komt met trendy bluetooth-speakers voor op vakantie

© One Click
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Deense audiofabrikant Libratone lanceert met de One Click een opvallende nieuwe Bluetooth speaker in een reeks trendy kleurtjes. Het bedrijf heeft de voorbije maanden zijn hele speaker-aanbod vernieuwd, en switchte daarbij van prijzig en imposant naar betaalbaar en speels.

Eind vorig jaar kwam Libratone al op de proppen met zijn nieuwe Airplay- en Bluetooth speakers, de Zipp en de Zipp Mini, die je in een reeks van zes aan elkaar kon linken dankzij de multiroom-functionaliteit, en ook met de nieuwe One Click (enkel Bluetooth) kan je in een dergelijke ‘stereo’ configuratie werken, alleen is deze laatste speaker nog heel wat speelser en is hij echt gemaakt voor gebruik buitenshuis.

De One Click heeft de vorm van een boek om gemakkelijk te kunnen worden opgeborgen in een rugzak of in een tas (12×4,1×20,5 cm, met een gewicht van 900 gram). Voorts beschikt het hebbeding over een bumperachtig kader met twee verwisselbare handgrepen, een conventionele en een haak, om gemakkelijk aan een zak of aan een fiets te kunnen hangen.

Het jasje van de One Click is trouwens splash proof (IPX4), dus als je het toestel even in de regen laat staan of er water van uit het zwembad op morst, zou dat geen gevolgen mogen hebben.

Wat de meer technische specs betreft kan de speaker bogen op een 3” woofer en een 1” tweeter en op vijf passieve drivers die zorgen voor het gekende Libratone geluid in 360°. Wat dat geluid betreft kunnen we na een eerste korte test trouwens niets anders zeggen dan dat de kwaliteit uitstekend is, en heel wat concurrerende speakers het nakijken geeft (hoewel je voor écht diepe bassen natuurlijk een toestel met een krachtigere versterker kiest).

Andere on-the-go nieuwigheden

Samen met de One Click (die voor 199 euro van eigenaar wisselt) lanceert Libratone ook de One Style (179 euro) en de Too (149 euro) in ons land. De One Style ziet er ongeveer hetzelfde uit als de One Click, maar beschikt over een lus om de speaker makkelijker uit een tas te kunnen halen of ergens aan op te hangen.

De Too heeft ook zo’n lus, maar ziet er dan weer uit als een flesje water, waardoor hij makkelijk in het zijvak een rugzak past. Net zoals de One Click zijn de twee andere nieuwe toestellen die de Denen in de markt zetten ook spatbestendig. Alle drie de speakers kunnen ook bediend worden via de Libratone-app.

Dankzij die app is het, een beetje zoals bij de Zipp en de Zipp Mini, ook mogelijk om meerdere speakers aan elkaar te linken, ongeacht het model. Na een update van de software die er staat aan te komen, zal je de One Clik, de One Style en de Too trouwens ook kunnen koppelen aan de Zipp en de Zipp Mini.

De hierboven voorgestelde toestellen beschikken over Bluetooth 4.1, een 3,5mm aux, een ingebouwde speakerphone en een batterij die het twaalf uur zou uitzingen. De speakers zijn beschikbaar in de kleuren Graphite Grey, Cloudy Grey en Caribbean Green.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content