Mediaspeler met veel instelmogelijkheden

Netgear is een bekende producent van netwerkproducten voor thuisgebruikers en zakelijke klanten. Het bedrijf bouwt ook mediaspelers en wij bekeken de Digital Entertainer Elite EVA9150.

Netgear is een bekende producent van netwerkproducten voor thuisgebruikers en zakelijke klanten. Het bedrijf bouwt ook mediaspelers en wij bekeken de Digital Entertainer Elite EVA9150.

Bij het ontwerp van het toestel heeft de fabrikant rekening gehouden met de standaard hifi-afmetingen voor componenten (43 cm breed). Daardoor kan je de speler boven of onder andere componenten met dezelfde afmetingen zetten zoals dvd-spelers. Netgear koos voor een sober, zwart design. Op de voorzijde vinden we een aan/uit-knop, een infrarood ontvanger en een usb-poort. Als je beter kijkt, zie je ook een klepje. Hierachter zit een Hard Drive Bay. Dit laat toe om de geïnstalleerde harde schijf eenvoudig te vervangen door een groter exemplaar. Standaard wordt de EVA9150 geleverd met een 500 GB harde schijf.

Aansluitingen De speler is voorzien van alle nodige aansluitingen. Zo vinden we naast de voedingsaansluiting ook nog volgende aansluitingen terug: hdmi-, composite-, en component-uitgangen, een coaxiale- en optische audiouitgang, een stereo rca-out, twee usb 2.0 poorten, een scart- en s-video-aansluiting, een RJ-45 LAN poort en een ingebouwde wlan-adapter.

Beeldkwaliteit De speler biedt Full HD tot 1080p bij het afspelen van Windows Media Video 9, H-264, MPEG-2, of MPEG4-bestanden. Bovendien doet de EVA9150 een automatische upconvertion van video’s en foto’s tot Full 1080p HD-resolutie via de hdmi-uitgang. We waren erg tevreden over de beeld- en geluidskwaliteit van de Netgear Digital Entertainer EVA9150. We hebben dit getest met high definition beelden van Microsoft en met gebruik van de hdmi-aansluiting. Ook de weergave van foto’s is erg goed al zijn de slideshow-mogelijkheden eerder beperkt. Je kan kiezen uit de volgende overgangen: Fade, Dissolve en Shrink. Om deze te kiezen, mag je echter wel door de instellingen gaan snuisteren.

Conclusie Deze speler is erg geavanceerd en biedt veel instelmogelijkheden. De interface is niet altijd even duidelijk en sommige instellingen doen beginners misschien beven. Toch is dit een goede speler die bovendien aan een niet al te hoge prijs wordt aangeboden. Ook de mogelijkheid om meerdere spelers samen te laten werken is zeer interessant.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content