Met deze koptelefoon luister je draadloos in hoge kwaliteit

Sony MDR-1ABT © Sony

Sony kondigt vier draadloze Bluetooth-koptelefoons aan waaronder een spatwaterdicht model en een hoofdtelefoon met LDAC codec die drie keer zoveel data verzendt als de gewone Bluetooth audio-codec.

LDAC is een Sony codec voor hoge-resolutie audio via Bluetooth. Je treft LDAC voorlopig alleen aan op recente Sony-audioproducten zoals de NWZ-A15 Walkman.

Sony’s nieuwe high-end draadloze koptelefoon MDR-1ABT, opvolger van de MDR-1A, ondersteunt deze nieuwe codec, maar niet het concurrerende en vergelijkbare AptX dat je ook op apparaten van andere merken aantreft.

Heb je dus alleen (recente) Sony-apparatuur dan krijg je een veel hogere audiokwaliteit dan je met de standaard Bluetooth audiocodec kunt bereiken. Dit uiteraard op voorwaarde dat het bronmateriaal ook van hoge kwaliteit is en bijvoorbeeld opgenomen is in een lossless audioformaat zoals FLAC.

Sony past ook zijn DSEE-technologie toe in deze hoofdtelefoon. Die zou ook de kwaliteit van mp3’s opwaarderen tot een meer natuurlijk audio-ervaring, bijvoorbeeld door de hoogfrequentie-informatie te verbeteren.

De Sony MDR-1ABT hoofdtelefoon heeft een aanraaksensor op de oorschelp waarmee songs kunt overslaan, telefoongesprekken kunt aannemen of het volume aanpassen.

De Sony MDR-ZX770BN is een draadloze reiskoptelefoon met digitale ruisonderdrukking. Deze comfortabele hoofdtelefoon, die je lang kunt dragen, onderdrukt bijvoorbeeld de cabinegeluiden in een vliegtuig.

Deze koptelefoon heeft een autonomie van dertien uur. Dankzij het ingenieuze vouwontwerp van de hoofdtelefoon kan hij gemakkelijk opgeborgen worden.

De Sony MDR-ZX330BT is een lichte en comfortabele Bluetooth-hoofdtelefoon met een batterijduur van dertig uur.

De Sony MDR-AS600BT ten slotte is een draadloze koptelefoon voor sporters die in het oor wordt gedragen. Het spatwaterdichte ontwerp stoot regen en transpiratie af. Met de ingebouwde microfoon kan je gemakkelijk telefoongesprekken aannemen met een simpele druk op de knop.

De Sony MDR-ZX330BT en MDR-AS600BT hoofdtelefoons komen in april op de markt voor respectievelijk 90 en 80 euro. In mei volgen dan de Sony MDR-ZX770BN voor 160 euro en de Sony MDR-1ABT voor 350 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content