Met hardware versleutelde usb 3.0-stick

Integral Memory lanceert de Courier USB 3.0 Drive en Courier Dual USB 3.0 Drive die zijn voorzien van 256-bit AES hardware-versleuteling.

Integral Memory produceert geheugenkaartjes, geheugenstaafjes, externe schijven en uitbreidingsgeheugen voor computers. Het pakt nu uit met snelle USB 3.0 Courier geheugenstaafjes met hardwarematige 256-bit AES-versleuteling. Ze vullen het bestaande Integral-gamma aan van externe Crypto USB 2.0 schijven met hardware-versleuteling.


De nieuwe sticks hebben een FIPS 197/140-2 validatie. Dit garandeert dat de versleuteling ook fysiek niet te omzeilen is. De encryptie werkt volledig zelfstandig op de stick zelf. Er is dus geen aparte software nodig om de bestanden die je op de stick kopieert te versleutelen en te beveiligen met een wachtwoord.


De Courier Dual USB 3.0 Drive heeft trouwens een dubbele wachtwoordfunctie, eentje voor de gebruiker en de andere voor de systeembeheerder. De Dual-stick is dan ook vooral bedoeld voor bedrijven.


Beide versleutelde geheugenstaafjes vernietigen de informatie die erop staat automatisch wanneer een wachtwoord herhaaldelijk verkeerd wordt ingevoerd.


De behuizingen van de Crypto USB Drives kunnen niet worden geopend. De opslagchips zijn fysiek extra beveiligd door middel van een epoxy-harslaag en een stalen behuizing.


Dankzij de USB 3.0-technologie worden bestanden tot tien keer sneller opgeslagen dan op een USB 2.0 stick. De Courier’s kunnen natuurlijk wel nog gebruikt worden op een USB 2.0-poort, maar werken dan trager.


De Courier USB 3.0 Flash Drives hebben een meertalige interface met keuze uit 24 talen, waaronder Nederlands. De Drives zijn compatibel met Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7, Microsoft Windows 8, Mac OS X en met de meeste consumentenapparatuur.


De Courier USB 3.0 Drives zijn verkrijgbaar vanaf 40 euro in de varianten 8 GB, 16 GB en 32 GB.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content