Micro-hifisystemen voor het thuisnetwerk

De Pioneer X-HM81 en X-HM71 zijn twee micro-hifisystemen die je kan gebruiken in je thuisnetwerk om muziek al dan niet draadloos te streamen.

De Pioneer X-HM81 en X-HM71 zijn twee micro-hifisystemen die je kan gebruiken in je thuisnetwerk om muziek al dan niet draadloos te streamen.


Ook al nemen de nieuwe hifisystemen weinig plaats in dankzij hun compact ontwerp, toch zijn ze volgens Pioneer ontwikkeld volgens de allerhoogste audionormen. Je kan de X-HM81 en X-HM71 aansluiten op een thuisnetwerk via wifi of ethernet.


Beide muzieksystemen ondersteunen Airplay zodat Apple-gebruikers muziek kunnen streamen van op een Mac, iPad, iPhone en iPod touch. Ook is er ondersteuning voor DLNA om muziek te streamen in hoge kwaliteit van op een pc of een DNLA-compatibele Android smartphone of -tablet. Beide systemen zijn uitgerust met een ingebouwde cd-speler.


Pioneers micro-hifisystemen zijn uitgerust met een klasse D-versterker van 2 x 50 watt en worden geleverd met tweewegs bassreflexluidsprekers. De X-HM81 is het vlaggenschip en is gebouwd op een gelaagd frame dat trillingen elimineert. De glanzend zwarte boekenplankluidsprekers hebben een woofer van 120 mm en een soft dome tweeter van 25 mm. De Pioneer X-HM71 heeft zwarte luidsprekers met houtmotief met een glasvezelwoofer van 120 mm en een soft dome tweeter van 20 mm. De X-HM81 is onder het modelnummer XC-HM81 ook verkrijgbaar zonder de luidsprekers.


Beide compacte hifisystemen zijn bovenaan uitgerust met een discreet dock voor een iPhone of iPod. Ze spelen muziek af van op een iPhone of iPod in het dock en laden de toestellen ondertussen ook op. Dankzij de composiet video-uitgang kan je filmpjes afspelen op een groot scherm. Ook hebben de hifisystemen een RDS-tuner met veertig voorkeuzestations. Via vTuner hebje toegang tot duizenden internetradiostations over de hele wereld. Tot de uitrusting behoort ook een timer/slaapfunctie.


Met de nieuwe Pioneer ControlApp, beschikbaar in de App Store, kan je deze microsystemen bedienen met je iPhone of iPod touch. Voor Android-gebruikers is de app beschikbaar via Google Play. De Pioneer X-HM71 is te koop vanaf augustus 2012 voor 449 euro, de X-HM81 vanaf september voor 599 euro en de XC-HM81 vanaf oktober voor 499 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content