Microsoft Hardware wordt 25 en lanceert enkele nieuwe producten

Twee weken geleden vierde Microsoft Hardware haar 25e verjaardag met een geanimeerde persconferentie in modestad Milaan, waar een aantal nieuwe producten werden voorgesteld en live uitgeprobeerd in aanwezigheid van een schare journalisten en bloggers (inclusief ondergetekende).

Twee weken geleden vierde Microsoft Hardware haar 25e verjaardag met een geanimeerde persconferentie in modestad Milaan, waar een aantal nieuwe producten werden voorgesteld en live uitgeprobeerd in aanwezigheid van een schare journalisten en bloggers (inclusief ondergetekende).

De Microsoft Hardware Group werd opgericht in 1982 en kwam in 1983 naar buiten met hun eerste product, de Microsoft Mouse (zie [Gizmodo US flashback]). Vorige week stelden de respectievelijke product managers uit Redmond maar liefst 4 muizen tegelijk voor: 1 voor hardcore gamers (de Sidewinder Mouse) en 3 voor draagbare computers (Wireless Notebook Laser Mouse 7000, Bluetooth Notebook Mouse 5000 en Mobile Memory Mouse 8000). Wij waren vooral onder de indruk van de laatste.

De [Mobile Memory Mouse 8000] ziet er niet alleen geweldig uit, hij is ook zeer handig dankzij het ergonomisch verantwoorde design en de integratie met een magnetische, heroplaadbare 1GB flash memory stick. Extra punten voor de leuke samenwerking met Windows Vista en de geavanceerde draadloze technologie die je de keuze geeft tussen 2.4 GHz wireless en bluetooth.

De nieuwe [Sidewinder Mouse], die afgelopen zomer werd gelanceerd op de Games Convention in Berlijn, zal pas vanaf oktober in de winkels liggen. Hardcore gamers kunnen zich nu al verheugen op functionaliteiten als een ingebouwd LCD-scherm, een cable anchor, Macro Record-functies, een ‘Quick Turn’-element, on-the-fly DPI switching, verstelbare muisgewichten, enz.

Microsoft showde ook 2 [toetsenborden] (de Wireless Laser Desktop 6000 en de Wireless Entertainment Desktop 7000), die vooral opvielen omwille van hun eigenzinnige, wederom ergonomisch verantwoorde vormgeving. Heb je Windows Vista, dan ga je aan de ultradunne toestenborden ongetwijfeld veel plezier beleven, in het bijzonder dankzij de geïntegreerde Start, Gadget, Media Center en Windows Live Call knoppen. Ben je nog niet bekeerd tot Vista (zoals zovelen), dan zal je de toetsenborden terecht wat duur vinden.

Het meest teleurstellende van de persvoorstelling waren de [webcams], de LifeCam VX-7000 (voor desktops) en de NX-3000 (voor notebooks). Qua design is het al wat mager, en veel nieuwe functionaliteiten zijn er niet. De ‘One-Touch Photo Swap’, die Windows Live gebruikers toelaat om virtuele foto-albums te delen, bestond reeds, al was de functionaliteit redelijk verborgen in het menu van de IM client. Andere kenmerken: een 2.0 MP sensor voor video en 7.6 MP voor foto’s, een breedbeeldlens, ruiseliminatie, enz.

We vroegen Michael Cowan, Product Marketing Manager voor Microsoft’s Entertainment Devices waarom de ‘One-Touch Blogging’ feature enkel met Windows Live Spaces werkt, en niet met pakweg WordPress, Typepad en dergelijke. Het antwoord: dat past niet in de algemene Microsoft-strategie, en het zou een pak werk zijn om die comptabiliteit in de webcams in te bouwen…

Hieronder vind je een overzicht van de verwachte retail-prijzen en lanceringsdata:

SideWinder will be available as from September 27th.ERP: 79,95 €

LifeCam VX-7000 will be available as from September 20th.ERP: 99,95 €

LifeCam NX-3000 will also be available as from September 20th.ERP:59,95 €

Natural Wireless Ergonomic Desktop 7000 already and only available in LuxemburgERP:134,95 €

Wireless Notebook Laser Mouse 7000 will be available as from October 4thERP: 49,95 €

Bluetooth Notebook Mouse 5000 will be available as from October 4thERP: 49,95 €

Mobile Memory Mouse 8000 will be available as from October 18thERP: 99,95 €

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content