Minicamcorder met kledingclip

Toshiba kondigt een piepkleine Full HD camcorder aan die je kan bevestigen aan een kledingstuk zodat je hem altijd bij je hebt.

Toshiba kondigt een piepkleine Full HD camcorder aan die je kan bevestigen aan een kledingstuk zodat je hem altijd bij je hebt.


De nieuwe Camileo Clip Full HD camcorder van Toshiba weegt slechts 85 gram en meet 4,65 x 8 x 6,16 centimeter. De minicamcorder kan Full HD video’s opnemen aan 30 frames per seconde. Bovendien kan hij ook foto’s tot 16 megapixels maken, weliswaar geëxtrapoleerde pixels, want de CMOS-sensor heeft een vaste resolutie van 5 megapixels. Wel heeft de sensor Back Side Illumination (BSI), waardoor je er heldere, natuurlijke kleuren mee kunt vastleggen, zelfs als het schemert.


De gemaakte opnames kun je bekijken op het 3,8 cm (1,5-inch) 16:9 LCD-scherm van de Camileo Clip. Je kunt digitaal zoomen tot 10x (bij een resolutie van 720p). Opnames worden gemaakt in H.264 videoformaat en opgeslagen op een micro-SDXC geheugenkaartje (tot 64 GB). Deze minicamcorder heeft een zelfontspanner, een Electronic Image Stabiliser (EIS), kan worden gebruikt als webcam en heeft ook een mini-HDMI aansluiting zodat je je opnames op een tv kunt bekijken.


De behuizing is bestand tegen spatwater. Met zijn stevige clip vastgehecht aan de kleding maakt de Camileo Clip opnames van actiescènes vanuit het gezichtspunt van de gebruiker, waarbij deze zijn handen vrijhoudt voor andere zaken. De Camileo Uploader-software vergemakkelijkt het uploaden van filmpjes en foto’s naar sociale netwerken zoals Twitter en Facebook.


De Camileo Clip is naar verwachting aan het einde van het vierde kwartaal van 2011 leverbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 89,95 euro.


Bron: www.diskidee.be


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content