Mobiele beveiliging met veilig virtueel privénetwerk

G Data Internet Security Android © G Data

G DATA breidt zijn Mobile Internet Security app voor Android uit met een vpn-module. Daarmee kun je veilig surfen op openbare netwerken. Later volgt ook een Apple iOS-versie.

Een vpn of virtueel privénetwerk versleutelt al het internetverkeer, hoe je ook verbonden bent met het internet (via wifi, via wwan (telefoonnetwerken zoals 3g en 4g)). De vpn-software creëert een soort privétunnel die niet door derden kan worden afgeluisterd.

Vpn’s zijn uiteraard al bijna zo oud als de straat, maar weinig thuisgebruikers installeren ze, omdat een manuele configuratie (die mogelijk is) toch enige kennis vereist. Beveiligingsfirma G Data voegt nu een vpn-module toe aan zijn bestaande Mobile Internet Security app voor Android. Een iOS-versie verschijnt later op het jaar.

Doordat de vpn-functie geïntegreerd is in G Data Mobile Internet Security, hoeven gebruikers geen apart programma te installeren om hun privacy online te beschermen. Het virtuele privénetwerk start zodra de gebruiker begint te surfen, e-mail begint te lezen of zijn app voor internetbankieren opent. Op die manier is het toestel waarop wordt gesurft onzichtbaar voor gegevensdieven.

Gebruikers van de mobiele beveiligingsoplossing van G Data kunnen de vpn-module aanschaffen voor 29,99 euro per jaar of voor 2,99 euro per maand. De G Data Internet Security app voor Android kost 18,99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content