Mobiele harde schijf betrekt stroom van usb-bus

De Imation Apollo 160 GB is een stijlvolle mobiele harde schijf die geen aparte voeding nodig heeft maar zijn stroom betrekt van de usb-bus van pc of notebook.

De Imation Apollo 160 GB is een stijlvolle mobiele harde schijf die geen aparte voeding nodig heeft, maar zijn stroom betrekt van de usb-bus van pc of notebook.

De Imation Apollo mobiele harde schijf is zeer stijlvol en voelt stevig aan. De behuizing is diepzwart met een blinkende zilverkleurige rand en verder beschikt het toestel over een opvallende, blauwe led. We testen de Imation Apollo 160 GB op een systeem van Fujitsu Siemens. Die heeft een Intel Pentium D 3.00GHz processor en 2 GB RAM-geheugen. Het besturingsysteem is Windows Vista Business.

Benchmarks We laten op deze schijf twee testprogramma’s los: HD Tach RW version 3.0.1.0 en Roadkil’s Disk Speed Version 2.0. Als we naar de resultaten van het eerste programma (HD Tach RW) kijken, zien we dat de schijf eigenlijk goed presteerde tijdens de tests. We voerden een Long Bench (32mb zones) uit. Hoe lager de random access time, hoe beter en deze is met 17,7 milliseconden (ms) normaal te noemen. De processorbelasting is met elf procent eveneens normaal te noemen.De schijf leest aan een gemiddelde snelheid van 30,6 megabytes per seconde (mb/s) en schrijft gemiddeld 27 mb/s. Bij de Burst Speed test die het programma uitvoerde, testen we hoeveel data getransfereerd kan worden door de harde schijf in een korte tijdspanne. Voor usb-schijven is een score van 34 mb/s redelijk goed, maar het kan echter beter, via een eSata-aansluiting; we kennen echter nog geen mobiele schijven met een dergelijke aansluiting. De nieuwe versie van Roadkil’s Disk Speed (Version 2.0) leverde bijna identieke waarden op en dus kunnen we concluderen dat deze schijf goed presteerde tijdens onze tests.Via Roadkil’s Disk Speed komen we overigens te weten dat de 2,5-inch schijf aan de binnenkant van deze Imation eigenlijk afkomstig is van Toshiba.

Meegeleverde software Via de meegeleverde ArcSoft TotalMedia Backup software, kan je eenvoudig je gegevens back-uppen en back-ups plannen. Jammer genoeg is de software wel Engelstalig!

Conclusie Een stijlvolle, stevige en compacte harde schijf die goed presteert, meer moet je niet hebben. Met dit toestel haal je voor net geen 122 euro 160 gb externe opslag in huis in een mooi, compact jasje. De meegeleverde en gebruiksvriendelijke software is een pluspunt, al mocht ze wel ook Nederlands spreken.

Auteur: Nick Kinschots. Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content