Mobiele router heeft gigabit-verbinding

Netgear MR1100 mobiele reisrouter © Netgear

Netgear brengt de Nighthawk M1 mobiele router (MR1100) nu ook in Europa op de markt. Het is de eerste mobiele router met een gigabit-verbinding via het mobiele netwerk.

De Netgear Nighthawk M1 mobiele router (MR1100) verbindt tot twintig wifi-apparaten met één snelle 4g lte advanced category-verbinding (met ‘4-band carrier aggregation’ en 4×4 mimo). De maximaal haalbare snelheden zijn, afhankelijk van het type data-abonnement en de provider, tot 1 Gbit/s downloaden en tot 150 Mbit/s uploaden.

Je beheert alles via de gratis Netgear-app voor Android en iOS: wifiverbindingen, aanpassen van instellingen, controleren van dataverbruik, afspelen van mediabestanden en instellen van beperkingen.

De compacte MR1100 heeft een gigabit-ethernetpoort en twee usb-poorten (één type-a en één type-c) voor streaming en/of datadelen vanaf een extern apparaat, zoals een geheugenkaartje, usb-stick of externe usb-schijf.

De router ondersteunt ook Netgear Arlo Smart Home Security als basisstation voor Arlo-bewakingscamera’s zoals de nieuwe Arlo Pro 2.

De dual-band wifi-verbinding ondersteunt 802.11ac. De krachtige 5.050 mAh accu van deze mobiele router gaat tot 24 uur mee bij continu gebruik. Ze kan trouwens tegelijk worden gebruikt om smartphones of andere kleine usb-apparaten op te laden.

Aan de twee ts-9 antenneverbindingen kan je optionele 4g/3g-antennes schroeven voor een verbeterd bereik. Deze mobiele router weegt 240 g en meet 105,5 x 105,5 x 20,35 mm.

Alle technische details vind je op de MR1100-website.

De Netgear Nighthawk M1 mobiele router MR1100 heeft een adviesprijs van 329,99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content