Monitoren met technologie om ogen te sparen

Philips 240B7QPJEB © Philips

MMD verkoopt monitoren onder licentie van Philips en introduceert twee beeldschermen met “lowblue”-technologie die de ogen spaart. De Philips 240B7QPJEB en 240B7QPTEB hebben een duurzaam eco-design.

De nieuwe Philips 240B7QPJEB en 240B7QPTEB LCD-schermen, geproduceerd door MMD, hebben een beelddiagonaal van 24 inch (60,96 cm) en gebruiken ips lcd-panelen met 1080p resolutie, een brede kijkhoek van 178° en een erg dunne schermrand.

Als je de LowBlue-stand inschakelt, vermindert de hoeveelheid blauw licht en dit zou beter zijn voor de ogen. Te lange blootstelling van de ogen aan blauw licht kan schadelijk zijn voor de ogen. Het is sowieso vermoeiend.

Dankzij Flicker-free technologie vermindert het aantal schermflikkeringen, wat eveneens vermoeidheid tegengaat.

Deze monitoren hebben VGA-, DisplayPort 1.2-, HDMI 1.4-, vier USB 3.0-ingangen (waarvan één met snellaadfunctie) en een DisplayPort-uitgang. Stereospeakers van 2 watt zijn ingebouwd.

Met de SmartErgoBase kunnen gebruikers de monitor kantelen, 90° draaien en tot 150 mm in de hoogte aanpassen.

De monitoren bestaan voor 85 procent uit gerecycleerd plastic. Dankzij de geïntegreerde PowerSensor schakelt het scherm zichzelf uit wanneer er niemand achter het bureau zit. Dit verlengt de levensduur van de monitor en vermindert ook de energierekening, met wel tachtig procent volgens fabrikant MMD.

De Philips 240B7QPJEB kost 349 euro en de 240B7QPTEB is 10 euro duurder.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content