Muis met hogere precisie en grotere flexibiliteit

Logitech pakt in navolging van Microsoft uit met computermuizen die een verbeterde laser hebben. De hier geteste Logitech Performance Mouse MX en de eveneens verkrijgbare, voor notebookgebruik bestemde Logitech Anywhere Mouse MX gebruiken Darkfield Laser Tracking.

Logitech pakt in navolging van Microsoft uit met computermuizen die een verbeterde laser hebben. De hier geteste Logitech Performance Mouse MX en de eveneens verkrijgbare, voor notebookgebruik bestemde Logitech Anywhere Mouse MX gebruiken Darkfield Laser Tracking.

Bij Microsoft heet de technologie BlueTrack. Logitech’s Darkfield Laser Tracking technologie komt op hetzelfde neer. Traditionele lasers werken niet op glazen of weerspiegelende oppervlakken. De nieuwe lasersensor doet dat wel. De sensor detecteert microscopische deeltjes, zoals stof of krasjes, op gladde oppervlakten en gebruikt die om ze in muisbewegingen te vertalen. Daardoor kun je dergelijke muizen vlot op alle soorten ondergronden gebruiken.

Installatie De muis en het bijbehorden usb-ontvangertje worden direct door Windows en Mac herkend, maar wil je alle functies gebruiken dan installeer je best ook de meegeleverde Logitech muissoftware. Daarmee kun je onder andere alle knoppen definiëren en de staat van de batterij in het oog houden. Het ontvangertje dat bij de Performance Mouse MX wordt meegeleverd, is van het Logitech Unifying type. Alle andere Logitech muizen en toetsenborden die ook het Unifying-logo dragen kunnen op ditzelfde ontvangertje worden aangesloten. Het ontvangertje is trouwens klein genoeg om permanent in een usb-bus te laten steken.

Prestaties Dit is een wat zwaardere en grotere muis voor iets grotere handen. Ze ligt erg goed in de hand en schuift stabiel over elk werkoppervlak. Je kunt er ook heel precies mee werken. In de software kun je kiezen tussen twee gevoeligheidsniveaus. Je kunt die ook toewijzen aan een van de knoppen en dus onmiddellijk overschakelen tussen de normale stand, voor het gewone computer- en gameswerk, en de ‘pixel perfect’ stand, voor precisiewerk op pixelniveau in bijvoorbeeld beelverwerkingsprogramma’s.

Conclusie De Logitech Performance Mouse MX is een waardige opvolger voor de eerder door ons geteste Logitech MX Revolution muis uit 2006. Ze werkt nog preciezer en je kunt ze nu ook op glazen en blinkende oppervlakken gebruiken. De Unifying ontvanger maakt het mogelijk om achteraf een draadloos toetsenbord toe te voegen zonder dat je een ontvanger moet bijsteken. Die moet dan uiteraard wel van het merk Logitech zijn. En de nogal forse adviesprijs van 99 euro moet je voor lief nemen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content