Multi-platform beveiligingssoftware voor thuisgebruikers

Kaspersky Total Security - Multi Device © Kaspersky

Met Kaspersky Total Security – Multi Device kunnen thuisgebruikers computers en mobiele apparaten met Windows, OS.X, Android, iOS en Windows Phone beveiligen. Die beveiliging kunnen ze op meerdere apparaten beheren via het My Kaspersky-portaal.

Steeds vaker bezitten thuisgebruikers verschillende computerapparaten. Het kan ingewikkeld en tijdrovend zijn om die allemaal te beveiligen, zeker als je beveiligingssoftware van verschillende producenten gebruikt. Beveiligingsspecialist Kaspersky wil daar met Total Security – Multi Device verandering in brengen. Deze beveiligingsoplossing is de opvolger van Kaspersky PURE. Om de beveiliging gemakkelijker te kunnen beheren op meerdere apparaten, is Kaspersky Total Security – Multi Device voorzien van een geïntegreerd My Kaspersky-portaal. Beveiligingssoftware voor thuisgebruikers krijgt daarmee steeds meer trekjes van die voor bedrijven, waar het al langer gebruikelijk is om alles centraal te beheren.

Kaspersky Total Security – Multi Device beschermt apparaten die gebaseerd zijn op Windows, OS X, Android, iOS en Windows Phone. Sommige functies zijn aangepast aan het gebruikte platform. Zo is er een webcambescherming voor Windows die verhindert dat programma’s zonder dat je het merkt jouw webcam gebruiken. Privacy Cleaner voor Windows wist de geschiedenis van gebruikersactiviteiten (bezochte pagina’s, gedownloade bestanden, enz.), terwijl File Shredder elk bestand onherstelbaar verwijdert.

Op Android kun je je privacy beschermen door filterregels te configureren voor binnenkomende gesprekken en berichten. Ook kun je alle sporen van communicatie met bepaalde contacten verbergen, inclusief oproepen en sms-berichten. Gedaan dus met vrouwen of mannen die de gsm van hun partner controleren op ongeoorloofde contacten…

Een Veilig Bankieren-onderdeel beschermt jouw betaalrekeningen op Windows- en OS.X-computers. Deze oplossing bevestigt dat de website voor online bankieren of betalingen legitiem is. Veilig Bankieren gebruikt ook een virtueel toetsenbord: keyloggers krijgen zo niet de kans om persoonlijke gegevens die je op het toetsenbord typt te onderscheppen.

Het onderdeel Password Manager 2 genereert veilige wachtwoorden voor persoonlijke accounts en applicaties. De gegevens worden gesynchroniseerd op alle apparaten van de eigenaar, of het nu Windows, Mac, Android of iOS is. Een enkel hoofdwachtwoord onthouden is genoeg om de wachtwoorden voor alle andere diensten automatisch in te voeren.

De geïntegreerde back-upfunctie werkt dan weer uitsluitend op Windows. Je kunt gegevens veiligstellen op een lokale of netwerkschijf, een ftp-server of via Dropbox cloudopslag.

Met Ouderlijk toezicht voor Windows en OS.X kunnen ouders de tijd instellen die hun kinderen online mogen doorbrengen. Verder kun je de toepassingen beperken die ze kunnen gebruiken en zelf bepalen welke informatie kinderen mogen delen op het web. Ouderlijk toezicht en de meegeleverde Safe Browsers voor iOS en Windows Phone laten je toe om categorieën websites te selecteren met ongeschikte inhoud (zoals geweld, drugs, online spelletjes, enz.) en de toegang hiertoe te blokkeren.

Deze centraal te beheren en erg uitgebreide beveiligingsoplossing voor al je computers en mobiele apparaten is helaas vrij duur. Kaspersky Total Security – Multi Device kost zomaar eventjes 59,95 euro per apparaat en per jaar. Als je in één keer betaalt voor vijf apparaten kost je dit 99,95 euro per jaar. Dus ook voor wat de prijs betreft beginnen de beveiligingsoplossingen voor thuisgebruikers te lijken op die voor bedrijven…

Bron: www.diskidee.be

Partner Content