Multifunctionals met vaste inkt-technologie

De Xerox ColorQube 8900 en ColorQube 8700 zijn twee nieuwe A4 multifunctionele kleurenprinters die solid ink-technologie gebruiken.

De Xerox ColorQube 8900 en ColorQube 8700 zijn twee nieuwe A4 multifunctionele kleurenprinters die solid ink-technologie gebruiken.


Vaste inkt-technologie maakt gebruik van een soort van wasblokjes die gesmolten worden, wat zorgt voor minder afval in vergelijking met inkjet- of laserprinters die cartridges of toners gebruiken. Bovendien zou de techniek met name bij kleurafdrukken kwalitatief betere resultaten leveren.


De Xerox ColorQube 8900 en 8700 bieden naast printfuncties ook scan-, kopieer- en faxfuncties (weliswaar niet alle modellen). Beide ColorQube printers bieden een afdruksnelheid tot 44 pagina’s per minuut zowel voor zwart-wit- als kleurafdrukken. De ColorQube 8900 kan een groter gemiddeld volume hanteren (2.000 tot 15.000 pagina’s/maand) en is bedoeld voor intensiever gebruik in vergelijking met de ColorQube 8700 (1.000 tot 6.000 pagina’s/maand).


De nieuwe netwerkmultifunctionals beschikken over diverse functies voor beveiliging en energiebesparing. Zo leert de Intelligent Ready-functie de gebruiksgewoonten en schakelt over op een lage energieverbruikstand in de uren dat de printer het minst wordt gebruikt. De geïntegreerde veiligheidsfuncties bestaan onder meer uit netwerkauthentificatie, veiligheid van USB-poorten, versleuteling van de harde schijf van 256 bits en beeldvernietiging (op aanvraag en onmiddellijk).


De ColorQube all-in-one’s hebben een aanraakscherm van 7 inch dat de programmering van afdruk-, scan-, distributie- en archiveringstaken vergemakkelijkt. De Xerox ColorQube 8900 en 8700 multifunctionele printers zijn al verkrijgbaar. De prijzen werden niet meegedeeld. Klanten die een Xerox ColorQube printer kopen, kunnen ook opteren voor het tariefplan Hybrid Colour van Xerox. Ze betalen dan slechts voor de hoeveelheid kleur die gebruikt is om een gegeven pagina te drukken.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content