Multifunctionele batterijoplader van D-LInk

De D-Link Wireless AC750 Dual-band Cloud Router (DIR-510L) combineert een draagbare wifi-router, mediaserver en batterijoplader voor smartphones, tablets en andere mobiele apparatuur.

De D-Link Wireless AC750 (DIR-510L) verenigt drie functies in een draagbare verpakking: 802.11a/b/g/n/ac wifi-router, dlna- en upnp-media-streamer en oplader voor mobiele apparatuur.


De ingebouwde 4000 mAh oplaadbare Li-Ion accu voorziet het apparaat niet alleen van stroom, maar kan ook worden gebruikt om onderweg andere mobiele apparatuur op te laden via een van de twee usb 2.0 “Type A”-poorten in de aparte “charger” mode. De batterij levert dan een vermogen van 1 A, voldoende om ook de meeste tablets bij te laden. De DIR-510L zelf wordt opgeladen via de micro-usb poort.


Het router-gedeelde ondersteunt de nieuwste Wireless-AC wifi-standaard. De maximale bandbreedte in de 2,4 GHz frequentieband bedraagt 300 Mbit/s. In de 5 GHz frequentieband haalt deze router een bandbreedte van maximaal 433 Mbit/s. Deze router heeft ook een gewone Ethernet-aansluiting, met een maximale snelheid van 100 Mbit/s.


Onderweg kun je eenvoudig een mobiel draadloos netwerk creëren met een gastzone voor vrienden, medewerkers of familie. Je kunt de DIR-510L als (mobiele) router of hotspot gebruiken en hij ondersteunt de gebruikelijke wifi-veiligheidsstandaarden, alsook wifi protected setup (wps) 2.0 en wi-fi wmm quality of service (qos). IPv6- en Network Address Translation (nat)-ondersteuning zijn eveneens aanwezig.


Bestanden op een externe schijf die je aansluit op een van de twee usb-poorten zijn dan beschikbaar voor alle aangesloten apparaten en dankzij de ingebouwde mediaserver kun je audio en video streamen via dlna- of upnp. Die voorziening komt er in de volgende firmware-update, maar in afwachting van deze gratis update kun je wel al eenvoudig media naar aangesloten smartphones en tablets streamen via de gratis mydlink SharePort apps voor iOS, Android, Windows RT en Windows 8(.1) .


Op een van de usb-poorten kun je ook een 3G/4G/LTE-modem aansluiten en een internetverbinding via het gsm-netwerk creëren die je via wifi verdeelt onder de aangesloten apparaten. De D-Link Wireless AC750 Dual-band Cloud Router (DIR-510L) weegt 154 gram en meet 14 x 5,9 x 1,6 cm.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content