Multimedia-pc voor budgetprijs bij Aldi

Aldi verkoopt vanaf woensdag 4 september de Medion Akoya E4085 D (MD 8377) desktop-pc voor 399 euro. We bekijken de specificaties.

Medion gebruikt sinds begin dit jaar een nieuwe kast voor zijn desktop-pc’s. De Medion Akoya E4085 D (MD 8377), die vanaf 4 september te koop is bij Aldi, heeft ook deze hoogglans zwarte kast die 18 x 37,5 x 41,5 cm meet en bovenaan een docking sleuf heeft met snelle usb 3.0-aansluiting voor een externe Medion HDDrive2go super speed harde schijf.


Processor

De Medion MD 8377 gebruikt een AMD A8-6500 CPU met vier processorkernen, Turbo Core-technologie en een variabele processorsnelheid van 3,5 tot 4,1 GHz. De grafisch chip zit ingebouwd in de processor. Het betreft een interne AMD Radeon HD 8570D GPU die DirectX 11 graphics ondersteunt. Deze videochip heeft geen eigen videogeheugen en gebruikt het werkgeheugen om videotaken uit te voeren. Daarvan is er 4GB aanwezig in de MD 8377.


Voor heel erg veeleisende games is deze GPU niet krachtig genoeg: die zul je in lagere resoluties en met minder details moeten spelen. Maar voor doorsnee games, grafische toepassingen en videoweergave heeft deze GPU voldoende kracht. De geïntegreerde UVD3 video decoder (Avivo HD) kan de meeste moderne videoformaten zoals mvc, DiVx, xVid, AVC/H.264 en Adobe Flash HD in de hoogste resoluties afspelen zonder haperingen.


Verdere uitrusting

Met een opslagcapaciteit van 1 TB (1.000 GB) krijg je heel wat opslagruimte. Verder volgt deze desktop de gewone Medion uitrusting: een multistandaard cd/dvd-brander die zowat alles ondersteunt behalve Blu-ray, een ingebouwde multikaartlezer, 8-kanaals High-Definition Audio, vooraan 1 USB 3.0- en 1 USB 2.0-aansluiting en achteraan 2 USB 3.0-aansluitingen, plus nog eens 4 extra USB 2.0-aansluitingen. Ook kan je de desktop-pc zowel bedraad als draadloos (802.11 n) aansluiten op het netwerk en internet. Bluetooth ontbreekt.


Software

Windows 8 is het besturingssysteem van deze Medion desktop-pc. Samen met Windows 8 krijg je dan automatisch de nieuwe Internet Explorer 10 als browser en Windows Defender als anti-virusprogramma en ter bescherming tegen malware, spyware en andere ongewenste software. Het is daarom wel vreemd dat daar bovenop nog eens een proefpakket van Kaspersky Internet Security 2013 voorgeïnstalleerd werd. Wat ons betreft mag je dat onmiddellijk verwijderen.


Verder is er een gratis testversie van 30 dagen van Office 365 en ook nog Power2Go, MediaEspresso, PowerDVD en PhotoDirector van CyberLink. In het Medion MediaPack vind je Burning Studio, Photo Commander, Photo Optimizer en Snap van Ashampoo. Het geheel wordt afgerond met een heleboel Windows 8 Apps en Games.


Conclusie

Met de Medion Akoya E4085 D (MD 8377), die vanaf 4 september bij Aldi België te koop is, haal je een solide en goed uitgeruste desktop-pc in huis voor een absolute budgetprijs. 399 euro lijkt ons voor deze multimedia-pc een aantrekkelijk prijskaartje. Bovendien biedt Aldi drie jaar garantie.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content