Muziek beluisteren in alle vrijheid

De Philips Streamium netwerkmuziekspeler met ingebouwde luidsprekers biedt draadloos toegang tot internetradio en de muziek op je pc.

De Philips Streamium netwerkmuziekspeler met ingebouwde luidsprekers biedt draadloos toegang tot internetradio en de muziek op je pc.

Als je op zoek bent naar een oplossing om je muziek te streamen naar bijvoorbeeld de woonkamer, dan is een netwerkmuziekspeler zoals de NP2900 van Philips een mogelijkheid. Het toestel heeft een zeer trendy design dat is uitgevoerd in een combinatie van zwart en zilver. Aan de voorzijde is de muziekspeler een en al luidspreker met in het midden een duidelijk lcd-scherm. Als de Wifi-antenne aan de achterzijde omhoog staat, zie je die ook duidelijk. De bovenzijde biedt plaats aan vier knopjes waarmee je het toestel kan in- en uitschakelen, het geluid dempen en het volume regelen.

Afstandsbediening In tegenstelling tot de speler zelf bevat de afstandsbediening erg veel knoppen. Verwonderlijk is dat niet, aangezien de volledige bediening van de NP2900 gebeurt met de afstandsbediening. Hoewel er veel knopjes zijn aangebracht op de afstandsbediening, stoort dat niet. Ze zijn immers voorzien van goede aanduidingen, waardoor je snel weet waarvoor elk knopje dient. Tot slot ligt de afstandsbediening goed in de hand en is ze erg stijlvol.

Mediaserver Om muziek naar de speler te streamen heb je een mediaserver nodig. De NP2900 zoekt automatisch naar UPnP mediaservers. Philips levert TwonkyMedia Server software mee zodat je na installatie van de TonkyMedia Server muziek van je pc naar de speler kunt streamen. De installatie van de software mislukte op onze Vista-testmachine. De installatie liep vast tijdens het zoeken naar iTunes op onze pc. Een tweede poging verhielp het probleem niet. Gelukkig kan ook Windows Media Player dienst doen als ‘mediaserver’. De installatie van een proefversie van TwonkyMedia manager verliep dan weer probleemloos. Gek genoeg wordt van foto’s in de gedeelde mappen wel een thumb weergegeven, maar kan de NP2900 deze niet volledig tonen op het scherm. Ook video’s weergeven op het scherm lukt niet. Windows Media Player kan deze bestanden wel delen, maar de NP2900 kan met deze bestanden niet overweg. Het is duidelijk dat de Philips Streamium NP2900 enkel bedoeld is voor weergave van audio. En dat doet de speler prima. Muziek klinkt heel zuiver, zelfs op een hoog volume. Het toestel beschikt dan ook over vier ingebouwde luidsprekers en een muziekvermogen van 30 watt RMS.

Conclusie De Philips Streamium NP2900 is een goede oplossing om je favoriete muziek af te spelen in bijvoorbeeld je woonkamer. De toegang tot internetradio’s zorgt ervoor dat je nooit zonder muziek komt te zitten. Het toestel is vlot te bedienen en oogt zeer trendy. Bovendien zijn de vier luidsprekers van goede kwaliteit.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content