OnePlus Watch 2 verrast met 100 uur autonomie

De OnePlus Watch 2 komt in de afwerkingen Black Steel en Radiant Steel. © OnePlus
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

OnePlus hield op MWC Barcelona, luttele weken na de lancering van de 12/12R, geen telefoons meer boven de doopvont, maar wel een nieuwe smartwatch. Wat meteen opvalt aan de OnePlus Watch 2 is de autonomie van wel vier dagen, waarmee dit Wear OS 4-klokje het beduidend beter doet dan de competitie.

Volgens OnePlus gaat de accu van de Watch 2 bij standaard gebruik tot wel 100 uur mee, wat straf is voor een slim uurwerk van dit kaliber. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy Watch6 haalt iets van 40 uur, de Google Pixel Watch 2 en Apple Watch snakken na respectievelijk 24 en 18 uur alweer naar een lader.

Dual Engine-architectuur

Dat het klokje van OnePlus zoveel langer tikt op een accu van 500mAh, heeft volgens de fabrikant alles te maken met de Dual Engine-architectuur. Naast een Qualcomm Snapdragon W5 Gen1 omvat het uurwerk nog een tweede processor, in de vorm van een BES2700 Efficiency Chip die zijn eigen besturingssysteem draait (RTOS). Beide chipsets kunnen samenwerken, maar minstens zo belangrijk is dat het klokje slim kan schakelen tussen RTOS en Wear OS 4. ‘Vergelijk het een beetje met een hybride auto die zelf bepaalt wanneer hij elektrisch rijdt en wanneer op benzine’, aldus OnePlus. ‘Ook daar is het resultaat dat je energie bespaart.’

Voor de meest noodzakelijke functies kan de Watch 2 zelfs uitsluitend op de Efficiency Chip draaien. Dat resulteert dan weer in een optionele Power Saver Mode waarbij je het uurwerk tot twaalf dagen om de pols kan dragen, zonder dat je het gadget moet opladen.

Play Store

Andere specificaties zijn de dubbele geïntegreerde gps-ontvangers (L1- en L5-frequenties), een honderdtal registreerbare activiteiten (van wandelen tot skiën), hartslag- en saturatiemeter, keuze uit twintig ingebakken wijzerplaten, en uiteraard Wear OS 4, het jongste wearable-besturingssysteem van Google. Daar bestaan intussen tal van apps voor, die je via de Play Store op het uurwerk zelf kan downloaden en installeren.

De OnePlus Watch 2 komt in één maat, met een scherm van 1,43-inch, en twee kleuren (Black Steel en Radiant Steel). Het toestel krijgt een richtprijs mee van 329 euro. Een apart model met eSIM en 4G/LTE-connectiviteit staat niet op de planning.

Binnenkort lees je bij Data News een uitgebreide review van de nieuwe OnePlus Watch 2.

Het uurwerk heeft standaard twintig digitale wijzerplaten aan boord, met nog eens tachtig watchfaces van OnePlus zelf die je kan downloaden. In de Play Store vind je er echter nog veel meer, van andere ontwikkelaars. © OnePlus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content